Αλλαγή στο εκλογικό σύστημα και μεταρρύθμιση τόνισε ο Θεοδωρικάκος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αλλαγή στο εκλογικό σύστημα και μεταρρύθμιση τόνισε ο Θεοδωρικάκος

Αλλαγή στο εκλογικό σύστημα και μεταρρύθμιση τόνισε ο Θεοδωρικάκος

Share This
Ώρα… αλλαγών στην αυτοδιοίκηση και όχι μόνο λόγω των νέων αρχών. Σήμερα από την Καλαμάτα ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε το στίγμα του για τα όσα προωθούνται με έμφαση σε μια συνολική μεταρρύθμιση που θα απλοποιεί τις διαδικασίες και θα ξεκαθαρίζει αρμοδιότητες στον χώρο της αυτοδιοίκησης και στην σχέση της με το κεντρικό κράτος. Σε αυτό το νομοθέτημα που έρχεται μέσα στο χειμώνα θα διαφοροποιείται και το εκλογικό σύστημα με την κατεύθυνση να είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής και η διασφάλιση της αναλογικότητας και της κυβερνησιμότητας.
Μια δημιουργική σύσκεψη είχε με όλα τα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος στο δημαρχείο της Καλαμάτας ο κ. Θεοδωρικάκος με τους νέους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη. Ο ίδιος έστειλε ένα ενωτικό μήνυμα και κατέγραψε τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί δεσμευόμενος για λύσεις και δίνοντας έμφαση σε διαχείριση απορριμμάτων και υποδομές.
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας εκκλησιαστικής, πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Συνάμα, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη για το έργο της τοπικής Εκκλησίας. Με το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στο νέο Υπουργό κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του και του δώρισε το συλλεκτικό Τόμο  “Χριστιανική Μεσσηνία” καθώς και το προσωπικό του βιβλίο “Εκκλησία και Κοινωνία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages