Ορκίστηκε Δήμαρχος Καλαμάτας τελικά και ο Θανάσης Βασιλόπουλος! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ορκίστηκε Δήμαρχος Καλαμάτας τελικά και ο Θανάσης Βασιλόπουλος!

Ορκίστηκε Δήμαρχος Καλαμάτας τελικά και ο Θανάσης Βασιλόπουλος!

Share This
Μία νέα αυτοδιοικητική εποχή ξεκινά στο Δήμο Καλαμάτας, με το νέο Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο να ορκίζεται και να αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου σε μία κρίσιμη περίοδο, με τις προκλήσεις πολλές όπως επίσης και τα ανοιχτά ζητήματα…
«Η σύνθεση, η συνεργασία, η συνεννόηση αποτελούν μονόδρομο για όλους. Τα προβλήματα άλλωστε είναι κοινά κι έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Θανάσης Βασιλόπουλος και συμπλήρωσε: «Ως Δήμαρχος και ως νέα Δημοτική Αρχή είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ομαλή πορεία της πόλης και των χωριών μας, είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής που έχει καταγραφεί και δεν αμφισβητείται.
Όλοι μαζί, πρέπει να προσθέσουμε στην κοινή προσπάθεια. Να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της προόδου. Να καλλιεργήσουμε όλες εκείνες τις ιδέες που μπορούν να απογειώσουν την περιοχή μας».
Μήνυμα συνεργασίας
Ξεκάθαρο και το μήνυμα να συνεργασία, με τον Θ. Βασιλόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν περισσεύει και ως δημοτική αρχή να είστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι επιθυμούν, θα αξιοποιηθούν, ακόμα και σε θέσεις ευθύνης. Είναι μία δέσμευση που προεκλογικά έδωσα και που πιστεύω βαθιά. Είναι η ώρα να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν.
Στο Δήμο Καλαμάτας δεν πρέπει να ανθίσει ο λαϊκισμός  και είμαι βέβαιος, ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την κάθε συζήτηση.
Στόχος μου το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ήταν και παραμένει το κυρίαρχο όργανο, να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την χάραξη πολιτικής και όχι έναν τόπο άγονων αντιπαραθέσεων χάριν της επικοινωνίας.
Οι προκλήσεις είναι πολλές και όλοι εμείς  έχουμε υποχρέωση και καθήκον από τη θέση του ο καθένας να υπηρετήσουμε τον τόπο αυτό και τους δημότες του Δήμου Καλαμάτας προασπίζοντας τα συμφέροντά τους.
Την προεκλογική περίοδο ο κάθε συνδυασμός προσπάθησε και ανέδειξε, με βάση τις προτεραιότητες που έθετε, τα προβλήματα που κατά την εκτίμησή του αντιμετωπίζει η πόλη. Τώρα ξεκινά η περίοδος, Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι κατά την οποία καλούμαστε να συγκλίνουμε άμεσα , σε όσα θέματα συμφωνούμε, και να εργαστούμε από κοινού για το καλό του Δήμου μας, τώρα χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις.
Σας καλώ να σταθούμε στην ίδια πλευρά, δρομολογώντας όλα εκείνα που ο τόπος απαιτεί. Σας καλώ να εργαστούμε για έναν καλύτερο τόπο για τα παιδιά μας».
Προτεραιότητες
Αναφορές του νέου Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής. Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Έχοντας ως βάση το μεγάλο έργο το οποίο έχει συντελεστεί τα προηγούμενα έτη στον Δήμο μας, οφείλουμε και πρέπει να καινοτομήσουμε, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ελκυστικό και ανθρώπινο στο οποίο θα αποτυπώνεται η νέα σύγχρονη αντίληψη τόσο για την πόλη όσο και τις κοινότητες του Δήμου μας.
Οφείλουμε να παρέμβουμε στην διαμόρφωση της νέας φυσιογνωμίας της πόλης αναδεικνύοντας το παράκτιο μέτωπο.
Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το τουριστικό προϊόν, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τον τόπο μας ως έναν ιδανικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο.
Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας, στην προβολή των σπουδαίων αρχαιολογικών μας χώρων και στην υποστήριξη των μεγάλων αθλητικών αλλά και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων .
Οφείλουμε να προάγουμε τις νέες τεχνολογίες παντού. Από την διοικητική εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι την ψυχαγωγία, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την παραγωγή.
Οφείλουμε να είμαστε ένας δήμος αλληλέγγυος και ανθρώπινος, με έμφαση στην κινητικότητα και τις λειτουργίες του.
Οφείλουμε να είμαστε ένας δήμος προσβάσιμος και καθαρός, που προάγει τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό, ενισχύει την καλλιτεχνική παιδεία, στηρίζει την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, προβάλει τα τοπικά προϊόντα.
Οφείλουμε να υλοποιήσουμε όσα έργα χρειάζεται για την εξασφάλιση της αυτάρκειας σε νερό, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με έργα καθημερινότητας, οδοποιίας, πεζοδρομίων, παιδικών χαρών αλλά και δομών υπηρεσιών εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας αλλά και των επισκεπτών».
«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά…»
Κλείνοντας ο κ. Βασιλόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της θέσης του Δημάρχου Καλαμάτας, σας υπόσχομαι ότι θα τιμήσω τον όρκο που μόλις έδωσα για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και σε καθένα από σας χωριστά.
Τόσο εγώ, όσο  οι συνεργάτες μου αλλά και όσοι θα υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης,  σε καθημερινή βάση θα είμαστε στη διάθεση του κάθε συνδημότη μας.
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Έχουμε πλήρη επίγνωση  των ευθυνών που επωμιστήκαμε.  Είμαστε  αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των συνδημοτών μας.
Και στο σημείο αυτό καλώ όλους τους συνδημότες μας, ανεξάρτητα τι ψήφισαν ή τι στήριξαν, να σταθούν δίπλα μας, όχι σε μας, στο Δήμο Καλαμάτας, να γίνουν αρωγοί, συμπαραστάτες, προκειμένου όλοι μαζί να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα».

        
Έξω από τον χώρο είχαν βρεθεί από νωρίς εκπρόσωποι σωματείων και εργαζόμενοι αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ. Σε αυτούς μάλιστα απευθύνθηκε και ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages