Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιόδου 2014 – 2019 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιόδου 2014 – 2019

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιόδου 2014 – 2019

Share This
 Όλους για την καλή συνεργασία,  ευχαρίστησε ο απερχόμενος Δήμαρχος και νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην τελευταία χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας . Ο κ. Νίκας δήλωσε υπερήφανος διότι παραδίδει το Δήμο και την πόλη σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σε όλους τους τομείς, από το επίπεδο στο οποίο παρέλαβε. 
«Η πόλη έχει σπουδαίο μέλλον και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε όλοι», επεσήμανε ο Παναγιώτης  Νίκας. Προσέθεσε δε πως θα υποστηρίξει τη νέα Δημοτική Αρχή χωρίς παρέμβαση στο έργο της, επισημαίνοντας ότι «θα είναι η μεγαλύτερη χαρά μου να λύσει η νέα Δημοτική Αρχή προβλήματα που δεν μπορούσα να λύσω εγώ και να έχει καλύτερη πορεία».
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να προσέξουν ιδιαίτερα τα θέματα προστασίας του δημόσιου χώρου, ανάπτυξης ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων, συνεχούς αύξησης του πρασίνου, τα ζητήματα καθημερινότητας και καθαριότητας και, κυρίως, τα θέματα του πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη της Καλαμάτας.
«Έχετε την εκτίμησή μου όλοι σας και θυμάμαι με ιδιαίτερη συγκίνηση τον Σωτήρη Μιχαλόπουλο και τον Τάκη Καρατζέα, που δεν είναι πια μαζί μας», είπε ο Δήμαρχος και έκλεισε την παρέμβασή του αναφωνώντας: «Ζήτω η Καλαμάτα!».
Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Ε. Νίκας δεν έλειψε από καμία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετέχοντας σε πάνω από 600 συνεδριάσεις του Σώματος σε διάστημα 13 ετών.
Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις το Σώμα, είναι τα εξής:
• Επιστροφή οικογενειακών τάφων στο Δήμο Καλαμάτας. Εγκρίθηκε η επιστροφή οικογενειακών τάφων, που βρίσκονται στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας, δεδομένου ότι γι’ αυτούς είτε δεν υπάρχουν κατιόντες είτε δεν υφίσταται υπόχρεος. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια που διήρκεσε χρόνια και απέφερε την απελευθέρωση χώρου και την ευταξία στο Κεντρικό Κοιμητήριο.
• Μετονομασία οικισμού «Κορδία» σε «Νέα Ιωνία Καλαμάτας». Ομόφωνα ενέκρινε το Σώμα τη σχετική εισήγηση, που ανταποκρίνεται στο αίτημα των Σωματείων Μικρασιατών της Καλαμάτας. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τα μέλη των Σωματείων αυτών.
Η μετονομασία αυτή θα συμπυκνώσει σε ένα όνομα, κοινό παρονομαστή της προέλευσης όλων των προσφύγων, την ιστορική μνήμη και θα αποτελέσει ορόσημο, που θα υποδεικνύει με αμεσότητα και πληρότητα ότι εδώ ήλθαν πρόσφυγες διωγμένοι από τη Μικρά Ασία, έγιναν δεκτοί με αγάπη, ρίζωσαν, πρόκοψαν και οι απόγονοί τους θυμούνται την καταγωγή τους με περηφάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages