ΚΑΛΑΜΑΤΑ - SHOWCASE Festival: 1ο Φεστιβάλ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - SHOWCASE Festival: 1ο Φεστιβάλ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - SHOWCASE Festival: 1ο Φεστιβάλ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ

Share This
1ο Φεστιβάλ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ

Μουσικών και Χορευτικών σχημάτων

SHOWCASE Festival

Music & Dance Art Performances


ΚΑΛΑΜΑΤΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ώρα 21:00 στην προκυμαία ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε κλίμα εξωστρέφειας, δημιουργικότητας και καινοτομίας, σας παρουσιάζουμε για 1η φορά στην Πελοπόννησο το SHOWCASE Festival στο πλαίσιο της διάδοσης του χορού και της μουσικήςως μορφές έκφρασης, τέχνης και πολιτισμού. Η εκδήλωση - φεστιβάλ  διοργανώνεται από τηνPolisArt σε συνεργασία με τον Σύλλογο ‘Dance Challenge’, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και άλλων φορέων.
Το  SHOWCASE Festival (Music & Art Dance Performances) πραγματοποιείται με την συμμετοχή μουσικών και χορευτικών ομάδων Πελοποννήσου αλλά και υπόλοιπης Ελλάδας και στοχεύει στην καθιέρωση ετήσιου SHOWCASE Festival ανάδειξης δημιουργίας, του έργου, των δεξιοτήτων και του ταλέντου που έχει καλλιεργηθεί στο χορό και στη μουσική. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που βραβεύει την πολιτιστική δημιουργία σε αυτές τις τέχνες. Αναδεικνύει πρωτότυπες χορευτικές και μουσικές ομάδες του τόπου μας και προβάλλει το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.
Στόχος της καλοκαιρινής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης – φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της  πολυπολιτισμικότητας του τόπου μας, μέσα από την διαφορετικότητα και την καινοτομία μουσικών και χορευτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν για την ανάδειξη τουτουριστικού μας προϊόντος.
Το SHOWCASE Festival (Music & Dance Art Performances) ξεκινά στην Καλαμάτα, ως την κατεξοχήν ‘πόλη του χορού’. Είναι προφανές ότι η  εν λόγω διοργάνωση προσθέτει  υπεραξία στο πολιτιστικό  προϊόν της πόλης της Καλαμάτας, η οποία είναι τουριστικός
προορισμός και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις –φεστιβάλ αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου, για τηνενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.  Η προσέλκυση κόσμου από την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα θα ζωντανέψει την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και θα αναβαθμίσει την πολιτιστική μας δράση. Σκοπός μας πάντα η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως μαγευτικού προορισμού για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. 
Σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στο φεστιβάλ από την Μεσσηνία αλλά και από όλα τα μέρη της Ελλάδας (Καλαμάτα, Μεσσήνη, Σπάρτη, Πάτρα, Χαλκίδα, Αθήνα), με πιστοποιημένες μέχρι σήμερα γύρω στις 200 συμμετοχές. Μουσικές ορχήστρες και πρωτότυπες χορευτικές ομάδες θα μας χαρίσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο χορός και η μουσική είναι τέχνη και πολιτισμός που ομορφαίνουν την ζωή όλων μας, συμβάλλοντας στην ανθρώπινη επικοινωνία, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή τους, ευαισθητοποιώντας και προτρέποντας τη συμμετοχή κάθε φορά νέων κοινωνικών ομάδων.

Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συμμετέχοντες στο πρώτο SHOWCASE Festival 2019:
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1.Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας ‘Μαρία Κάλλας’ (Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής, Υπεύθυνος καθηγητής-Μαέστρος: Πέτρος Κατσούλης), 2.Καθηγητής πνευστών και Μαέστρος Συνόλων Δυτικής Μάνης: Τάσος Δράμπαλης, 3.Φιλαρμονική Δήμου Μεσσήνης (Μουσικό σύνολο Σαξοφώνων ‘messinSaX ‘ Μαέστρος: Γιώργος Μανδρουλέας, 4.Νεανική χορωδία ‘Hakuna Matata’ Γιώργου Σκλήκα.
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
1.Dance Studio Maria Lada Καλαμάτας, 2.Fame Dance Academy Καλαμάτας,  3.Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας, 4.Baila Fuerte DC Καλαμάτας, 5.Σχολή Γυμναστικής Έφης Κουδούνη ‘Physical’ Καλαμάτας, 6.Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας, 7.Άθλος Καλαμάτας, 8.Dancesport Hall Πάτρας, 9.Dikaia Oriental Artist Αθήνας, 10.Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πετρούπολης Αττικής, 11.‘SnapSteps’ Αθήνας, 12. Byron Espin Dance Team Αθήνας, 13. Tango Impulsivo Αθήνας, 14. Bollywood Danza Club Κ. Αχαγιάς, 15.Christina’s Dance Studio Σπάρτης.

Μια εκδήλωση που θα μας ταξιδέψει… μακριά με τα μάτια της ψυχής μας και της φαντασίας μας σε κόσμους ντυμένους με θεσπέσιες μουσικές και νότες μελωδικές, σε μια πανδαισία  ρυθμών, εικόνων, ήχων και δημιουργικών χορογραφικών πατημάτων, σε κόσμους μαγευτικούς που κατεξοχήν η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να σε οδηγήσουν! Πρωταγωνιστές της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος του τόπου μας, το δυναμικό με τις πολλαπλές δυνατότητες των ανθρώπων των σχολών, συλλόγων και φορέων. Ο συνδυασμός δύο τεχνών μαζί, μουσικής και χορού, στο υπέροχο λιμάνι της Καλαμάτας, σας υπόσχεται στιγμές γεμάτες ευχαρίστηση. Ας ετοιμαστούμε να απολαύσουμε αυτό το όμορφο πρωτότυπο θέαμα των δικών μας ταλέντων, που θα μας αναδείξουν την δική τους δημιουργία, και θα μας ταξιδέψουν σε διαφορετικούς κόσμους και πολιτισμούς! Μην το χάσετε!


Πληροφορίες: FB εκδήλωση: Showcase Festival Μουσικών & Χορευτικών Σχημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages