Η ώρα της κάλπης για την Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ώρα της κάλπης για την Μεσσηνία

Η ώρα της κάλπης για την Μεσσηνία

Share This
Ο κρατικός μηχανισμός είναι απολύτως έτοιμος για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών σήμερα Κυριακή, οπότε και οι εκλογείς μπορούν να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.
Στις κάλπες αναμένεται να προσέλθουν 9.903.864 εκλογείς εκ των οποίων οι 2.312.930 είναι άνω των 71 ετών. Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 577.771 πολίτες για την ανάδειξη των μελών του Κοινοβουλίου, εκ των οποίων αρκετοί μέσα στο 2019 έκλεισαν τα 17. Συγκεκριμένα, στο ηλικιακό γκρουπ από 17 έως και 23 χρόνων είναι 762.597 από όσους αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες αυτή την Κυριακή σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι η κατανομή των εκλογέων έχει μεταβληθεί σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων που έχουν συσταθεί, οπότε οι πολίτες θα πρέπει εκ νέου να αναζητήσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν μέσω της εφαρμογής (www.ypes.gr), «Μάθε πού ψηφίζεις».
Μπορούν ακόμα να καλέσουν στον αριθμό 213-13.61.500, έως και την Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπενθυμίζεται ότι για τους Ελληνες που διαμένουν ή θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών, δεν υπάρχει η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους. Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αίτηση μεταδημότευσης μετά τις 30 Απριλίου 2019 θα ψηφίσουν στον δήμο όπου ανήκαν πριν από τη μεταδημότευση.
Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αίτηση μεταδημότευσης μετά τις 30 Απριλίου 2019 θα ψηφίσουν στον δήμο όπου ανήκαν πριν από τη μεταδημότευση, καθώς έπειτα από αυτή την ημερομηνία δεν ήταν δυνατή η αλλαγή των εκλογικών καταλόγων σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν ωστόσο έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα, χωρίς την καταβολή διοδίων, από τις 12 το μεσημέρι της 6ης Ιουλίου μέχρι τις 8 το πρωί της 8ης Ιουλίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages