Θέμελης για την Αρχαία Μεσσήνη στο Ελληνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μελβούρνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θέμελης  για την Αρχαία Μεσσήνη στο Ελληνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μελβούρνης

Θέμελης για την Αρχαία Μεσσήνη στο Ελληνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μελβούρνης

Share This
Το Σάββατο 29 Ιουνίου, ημέρα της ονομαστικής εορτής του καθηγητή κ. Πέτρου Θέμελη, η Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας « Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» που συμπλήρωσε φέτος 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας, οργάνωσε ένα COCTAIL RECEPTION και μία Διάλεξη στο HELLENIC MUSEUM της Μελβούρνης προς τιμή του κ. Θέμελη. Εκεί η Πρόεδρος κ. Betty Dimitropoulos προσφώνησε τον κ. Θέμελη στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου όχι μόνο από Μεσσήνιους,  αλλά και από Έλληνες και Αυστραλούς. Στη συνέχεια ο κ. Θέμελης μίλησε στο ακροατήριο για την Αρχαία Μεσσήνη δείχνοντας βίντεο και φωτογραφίες αποσπώντας πολλές φορές χειροκροτήματα.
Στο τέλος ο κ. Απόστολος Σουγλέρης, οργανωτικός Γραμματέας του Παπαφλέσσα ανάρτησε ευρηματικά τον κ. Θέμελη  ως ROCK STAR, διεύθυνε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο που δεν είχε τελειωμό μια και το θέμα προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους αρχαιολόγους, ιστορικούς και στο ακροατήριο. Τόσο ήταν έκδηλη η αγάπη του κόσμου που οι ερωτήσεις και οι επαφές κράτησαν μέχρι την 12η νυκτερινή ώρα, αν και η έναρξη ήταν στις 19:00.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου, η αποστολή εκκλησιάστηκε στο Μοναστήρι AXION ESTIN όπου συναντήθηκαν με πατριώτες και γνώριμους του κ. Θέμελη από το Μαυρομάτι Ιθώμης. Στη συνέχεια στο ιδιόκτητο κτίριο του ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ πραγματοποιήθηκε ένα PANEL DISCUSSION με τα μέλη της Αδελφότητας και έξη  Διοικητικά Συμβούλια άλλων συλλόγων με θέμα « ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Παρελθόν, Παρών και Μέλλων», αναρτώντας πάλη ευρηματικά αφίσα της  Αφροδίτης από την Αρχαία Μεσσήνη και δίπλα της Μαρίας Κάλλας .
Εκεί ο Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς της Προέδρου κ. Αλειφέρη και του Δ.Σ., μίλησε για το ρόλο και τους σκοπούς της Αμφικτυονίας. Τη συνεργασία της με τους Μεσσηνιακούς Συλλόγους από τις 5 Ηπείρους, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η επίσκεψη του κ. Θέμελη στην Αδελαΐδα και  Μελβούρνη, αλλά και του κ. Τσόκα στην Αδελαΐδα. Τη συνεργασία και τον εθελοντισμό που αναπτύσσει με τα Θεατρικά Σχήματα, του Συλλόγους και άλλους ιδιώτες  της Μεσσηνίας. Την παραγωγή των κινηματογραφικών έργων με τον σκηνοθέτη κ. Μπάμπη Τσόκα.
Την καινούργια παραγωγή του «ΖΟΡΜΠΑ» και την προσδοκία το έργο αυτό που παρουσιάζει την ελληνική ψυχή, τη Μεσσηνία και την Ελλάδα να ταξιδέψει στον κόσμο. Τελειώνοντας προσφέρθηκαν μεταξωτά Καλαματιανά μαντίλια, προσφορά της Αμφικτυονίας, ως αναμνηστικά στους προέδρους και τα μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages