Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της Σπερχογείας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της Σπερχογείας

Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της Σπερχογείας

Share This
Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της Σπερχογείας, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου, βελτίωση βατότητας δρόμου και μικρές παρεμβάσεις στην πλατεία Σπερχογείας», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ με το ΦΠΑ. Ανάδοχος ήταν η ΑΠΛΕΘΡΟΝ ΔΟΜΙΚΗ ΕΕ.
 Πραγματοποιήθηκαν οι εξής παρεμβάσεις: i. Επεμβάσεις στην κεντρική πλατεία του οικισμού, που αφορούσαν στην αδροποίηση της μαρμάρινης δαπεδόστρωσής της (για επίλυση προβλημάτων ολισθηρότητας) ii. Αποκατάσταση του βυθίσματος των κυβολίθων σε τμήματα των περιμετρικών δρόμων της πλατείας iii. Τσιμεντόστρωση τμημάτων – ζωνών του δρόμου που οδηγεί από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην κεντρική πλατεία, καθώς το άοπλο σκυρόδεμα είχε αποσαθρωθεί λόγω παλαιότητας, κλιματολογικών συνθηκών και κυκλοφορίας οχημάτων.
 Η τσιμεντόστρωση διακόπτεται από εγκάρσιες ζώνες κυβολίθων iv. Κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 1,20 μέτρων από σκυρόδεμα, με τελική επιφάνεια από έγχρωμο, χτενιστό, βιομηχανικό δάπεδο χρώματος κεραμιδί. Τα πεζοδρόμια αποτελούν συνέχεια υφισταμένων ή δημιουργήθηκαν σε θέση όπου αυτό απαιτείται για λόγους υγιεινής (όπως στο χώρο έναντι του σχολείου, όπου διαμορφώθηκε εσοχή για τους κάδους απορριμμάτων), ή για διαχείριση της επιφανειακής ροής των όμβριων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages