« Έμφαση στην εργασιακή συμβουλευτική, στην σημασία της οικονομικής αυτοδυναμίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

« Έμφαση στην εργασιακή συμβουλευτική, στην σημασία της οικονομικής αυτοδυναμίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας»

« Έμφαση στην εργασιακή συμβουλευτική, στην σημασία της οικονομικής αυτοδυναμίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας»

Share This
Στο πλαίσιο ενημερωτικών επισκέψεων σε πόλεις με δομές Συμβουλευτικής και Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη, αρμόδια του κρατικού τομέα ισότητας των φύλων, επισκέφθηκε χθες στην πόλη της Καλαμάτας.
Αρχικά μετέβη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου,δομή που υφίσταται από το 2013 παρέχοντας ψυχολογική, νομική, κοινωνική και επαγγελματική συμβουλευτική σε περίπου 400 γυναίκες έως σήμερα, στην πλειοψηφία τους θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Η Υφυπουργός ενημέρωσε το προσωπικό του Κέντρου για τον Νόμο-Πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και τις πολιτικές ισότητας που επιδιώκει να εφαρμόσει σε όλα τα πεδία του ιδιωτικού και δημόσιου βίου, την ποσόστωση κατά τουλάχιστον 40% υποψηφίων γυναικών στις επικείμενες εκλογές ανά Περιφέρεια, την καμπάνια «ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ» για την ενθάρρυνση και στήριξη γυναικών υποψηφίων και τη γενικότερη πολιτική στόχευση της κυβέρνησης να θέσει ψηλά στην ατζέντα τα θέματα ισότητας. Επίσης ενημέρωσε για την συνεργασία του Υπουργείου με άλλους φορείς και υπηρεσίες για την ολιστική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, ανισότητας και διακρίσεων και όλες τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενημέρωση των δημόσιων λειτουργών οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν περιστατικά έμφυλης βίας και διακρίσεων.
Έμφαση δόθηκε στην εργασιακή συμβουλευτική, την σημασία της οικονομικής αυτοδυναμίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας προκειμένου να ξεφύγουν από τον κύκλο της κακοποίησης, καθώς και στις δυνατότητες απασχόλησης μέσα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα και την Αλληλέγγυα Οικονομία.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις ανάγκες του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω συνεργασία και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές όταν οι νέοι αιρετοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες θα κληθούν να εφαρμόσουν τις προβλεπόμενες από τον νέο νόμο πολιτικές ισότητας.
Ακολούθησε ευρεία Σύσκεψη στην οποία μετείχαν φορείς, προσωπικό από Οργανισμούς και Υπηρεσίες που εδρεύουν στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αιρετές και υποψήφιες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέλη του Φεμινιστικού Κινήματος και εκπρόσωποι εκλογικών και κομματικών σχηματισμών.
Στη Σύσκεψη έγινε ανοιχτός διάλογος θέματα του τομέα ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, με έμφαση στην ανάγκη ενδυνάμωσης των δομών πρόνοιας, στην ενημέρωση των πολιτών και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από την προσχολική αγωγή μέχρι την δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την άρση των στερεοτύπων και την αλλαγή νοοτροπίας.

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
    Χρειάζεσαι δάνειο?
    Ψάχνετε για Οικονομικά;
    Ψάχνετε για ένα δάνειο για να διευρύνετε την επιχείρησή σας;
    Νομίζω ότι έχετε έρθει στο σωστό μέρος.
    Προσφέρουμε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.
    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας
    Για άμεση απάντηση στην αίτησή σας, παρακαλώ
    απαντήστε μόνο σε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
    Τι είναι η εφαρμογή +918586038302
    neadneadloan@gmail.com

    Παρακαλούμε, δώστε μας τις ακόλουθες πληροφορίες αν ενδιαφέρεστε.

    1) Πλήρες όνομα: .........
    2) Φύλο: .........
    3) Απαιτούμενο ποσό δανείου: .........
    4) Διάρκεια δανείου: .........
    5) Χώρα: .........
    6) Διεύθυνση κατοικίας: .........
    7) Αριθμός κινητού τηλεφώνου: .........
    8) Μηνιαίο εισόδημα: .....................
    9) Επάγγελμα: ...........................
    ) Ποιο site κάνατε εδώ για μας .....................

    Σε ευχαριστώ και θερμούς χαιρετισμούς.
    neadneadloan@gmail.com
    +918586038302

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages