Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με βραβεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με βραβεία

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με βραβεία

Share This
Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και η επικοινωνία του βραβεύθηκαν πολλαπλώς στο πλαίσιο των βραβείων ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης), αποσπώντας χρυσό βραβείο γραφιστικής, βραβείο για το σύνολο της εκστρατείας του Φεστιβάλ και έπαινο για τον λογότυπο. Τη εικαστική ταυτότητα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας υπέγραψε ο graphic designer, photographer & film-maker, Mike Rafail. Για τις βραβεύσεις στο πλαίσιο των βραβείων ΕΒΓΕ, αναφέρονται στην ιστοσελίδα τους τα εξής: «Με την πεποίθηση πως ο χορός είναι ανθρώπινη ανάγκη, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 24ου KDF 2018 σχεδιάστηκε ως ένας ύμνος στο ανθρώπινο σώμα, την πλαστικότητά του, τις πολλαπλές φόρμες του, στις άγνωστες και αμέτρητες δυνατότητές αυτού. Δημιουργοί και δάσκαλοι με πολύπλευρη δραστηριότητα και μεγάλοι ερμηνευτές που εξερευνούν, δοκιμάζουν και παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων, μέσα από τα έργα τους και τις γνώσεις τους.
 Όπως ακριβώς το ανθρώπινο σώμα, που παρά τα γενικά του γνωρίσματα, πλάθεται, πιέζεται, τρέχει, στέκει ακίνητο, αγωνίζεται, κοιμάται, αισθάνεται, αναπνέει, ζει, φθείρεται, καταστρέφεται και αναγεννάται, έτσι και η ταυτότητα της καμπάνιας του 24ου KDF 2018 υπερθεματίζει τη φύση του χορού ως μορφή γλώσσας και επικοινωνίας.
Η δημιουργία custom made γραμματοσειράς – με χρήση πλαστικής αυτοκόλλητης ταινίας – για όλες τις ανάγκες των τίτλων, ονομάτων, backgrounds, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα αναγκών στο print, outdoor & digital – social media. Με τη χρήση αυτού του μέσου, γεννήθηκε μια ενιαία οπτική ταυτότητα για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και θεμελίωθηκε η ιδέα πίσω από το αλφάβητο που ονομάζουμε «χορό», σε επίπεδο οπτικής επικοινωνίας. Αδρές υφές, ρευστές δισδιάστατες τροχιές της ταινίας που δημιουργούν όγκους, έντονος φωτισμός και οι πραγματικές υφές των υλικών, χαρίζουν στο τελικό αποτέλεσμα ένα επιπρόσθετο ανθρώπινο στοιχείο, φέρνοντας ακόμη ένα βήμα πιο κοντά την τέχνη του χορού, στο ευρύ κοινό. Η διάταξη, τοποθέτηση και τελική σύνθεση του custom font μαζί με τα λοιπά στοιχεία, αποπνέουν μια κινητικότητα και έναν έντονο ρυθμό, μεταβιβάζοντας στην τελική σύνθεση ένα χορευτικό tempo και μια μουσικότητα σε ένα συνήθως άηχο μέσο, προσκαλώντας το θεατή στην εξερεύνηση αυτής της γλώσσας – αυτής του χορού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages