12.000 tablet για την έγκαιρη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

12.000 tablet για την έγκαιρη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος

12.000 tablet για την έγκαιρη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος

Share This
Τεχνολογικές καινοτομίες στη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών
Στοχευμένες καινοτομίες που θα διευκολύνουν τόσο τους ψηφοφόρους όσο και τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές θα υπάρχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ης Ιουνίου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
Όπως είπε, μία σημαντική μερίδα των δικαστικών αντιπροσώπων θα εφοδιαστεί με ειδική, ηλεκτρονική ταμπλέτα, απλούστατη στη χρήση. Αυτό αφορά όλη την Αττική και δειγματοληπτικά περιοχές σε όλη τη χώρα, «Συνολικά 12.000 δικαστικοί αντιπρόσωποι θα έχουν ειδικά tablet ώστε να μπορούν να στείλουν τα αποτελέσματα πάρα πολύ σύντομα. Συνεπώς θα υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη για τις ευρωεκλογές για την Περιφέρεια Αττικής και για τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης σε συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο Μέγαρο, με τα στελέχη της SingularLogic για τις «Τεχνολογικές καινοτομίες στη Συγκέντρωση και Μετάδοση των αποτελεσμάτων Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών 2019».
«Εισάγουμε στοχευμένες καινοτομίες που διευκολύνουν τόσο τους ψηφοφόρους όσο και τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές, τους δικαστικούς υπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους σε δήμους και περιφέρειες που θα δουλέψουν σκληρά. Θωρακίζουν ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των εκλογών» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πολύ σημαντική η βοήθεια προς τα πρωτοδικεία, καθώς όλες οι εργασίες της επόμενης μέρας θα γίνουν ηλεκτρονικά ώστε οι αποφάσεις να μπορούν να βγουν πιο γρήγορα χωρίς ενδεχόμενα σφάλματα.
Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν είναι το σπάσιμο της εκλογικής διαδικασίας σε δύο τμήματα ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και να μειωθεί ο φόρτος εργασίας των δικαστικών αντιπροσώπων. Οι πολίτες θα ψηφίσουν σε δύο διακριτά τμήματα, στο τμήμα άλφα για τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές και στο τμήμα βήτα για δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, κάτι που αφορά σχεδόν το 85% των ψηφοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages