ΒΑΡΒΑΤΕΣ συλλήψεις για λαθραίο καπνό στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΒΑΡΒΑΤΕΣ  συλλήψεις για λαθραίο καπνό στη Μεσσηνία

ΒΑΡΒΑΤΕΣ συλλήψεις για λαθραίο καπνό στη Μεσσηνία

Share This
Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στην Πύλο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 43, 59 και 60 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα και τα όπλα. Ειδικότερα, στις δύο περιπτώσεις, σήμερα το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες του 43χρονου και του 59χρονου, όπου στην μεν οικία του 43χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους -2.008- γραμμαρίων, στη δε οικία του 59χρονου, βρήκαν ποσότητες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους -974- γραμμαρίων, οι οποίες επίσης κατασχέθηκαν.
Ομοίως και στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην Πύλο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι ανωτέρω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνες στην οικία του 60χρονου, καθώς και σε σταβλικές εγκαταστάσεις, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν ποσότητες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους -2.574- γραμμαρίων και δύο (2) κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα.
Οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages