ΣΚΗΝΕΣ ΑΓΡΙΟΥ ΡΟΚ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΣΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΚΗΝΕΣ ΑΓΡΙΟΥ ΡΟΚ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΣΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΣΚΗΝΕΣ ΑΓΡΙΟΥ ΡΟΚ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΣΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Εικόνες… Καλαμάτας και στη Ρόδο. Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (04.04.2019) 200 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς, όπου επρόκειτο να γίνει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας και επιτέθηκαν σε συνέδρους, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα!
Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, μη σύνεδροι κατά τη ΓΣΕΕ, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο από το υπόγειο, παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας. Ο χώρος παραμένει υπό κατάληψη.
Από τα άγρια επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της διοίκησης, ανάμεσα στους οποίους και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η διοίκηση της Συνομοσπονδίας πρόκειται να καταθέσει μηνύσεις.
Μετά από τις νέες εικόνες ντροπής (είχαν προηγηθεί εκείνες στην Καλαμάτα, όταν ματαιώθηκε το συνέδριο αλλά και το ξύλο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας), το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ βρίσκεται ξανά στον αέρα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατήγγειλε ότι η εισβολή στο ξενοδοχείο έγινε στις 03:10 από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο. «Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ» τόνισε.
Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρα γεγονότα και συμπεριφορές, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την απουσία της αστυνομίας. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζησάββας, οι «εισβολείς» -που πρόκειται για μέλη του ΠΑΜΕ- επιτέθηκαν στους συνέδρους που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να καταλάβουν την αίθουσα που θα διεξαγόταν το συνέδριο.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ «που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής. Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου».

«Σκηνικό σικέ επεισοδίων»

Η εικόνα που δίνει η άλλη πλευρά βεβαίως είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Στο 902.gr γίνεται λόγος για σκηνικό σικέ επεισοδίων και αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση από δεκάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, που «μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας αχρήστεψαν τις πρώτες ώρες της Πέμπτης τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριου σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν και να απειλούν τους εργαζόμενους, να αποκλείουν την είσοδο ακόμα και στα μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη του Συνεδρίου».
Τα μέλη του ΠΑΜΕ φώναζαν συνθήματα όπως «με φουσκωτούς και μπράβους δεν δίνεται η λύση, φέρτε το ΝΑΤΟ να σας περιφρουρήσει!» και «φέρτε μπροστά μας τα αφεντικά και βάλτε τους να κόβουν σαλάμια και τυριά».
Όπως αναφέρεται για τα όσα έγιναν στη Ρόδο πριν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ, «αδυνατώντας να κάνουν οτιδήποτε άλλο οι εργατοπατέρες, επιχείρησαν να στήσουν ένα σκηνικό σικέ επεισοδίων. Από τις αρχικές προκλήσεις, με εμετικές φράσεις του τύπου «φασιστάκια κομμουνιστές», με τύπους που κυκλοφορούσαν με τις ζώνες στα χέρια, πέρασαν σε απειλές εναντίον φωτορεπόρτερ του «Ριζοσπάστη», προχωρώντας τελικά και σε βίαιες επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων αντιπροσώπων, πάντα με την συνοδεία μπράβων (ακόμα και με δαγκωνιές!), προκαλώντας αγανάκτηση στους συγκεντρωμένους αντιπροσώπους και συνδικαλιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages