Υδροδότηση των οικισμών Μενινά, Κάτω Καρβέλι και Άγιος Φανούριος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υδροδότηση των οικισμών Μενινά, Κάτω Καρβέλι και Άγιος Φανούριος

Υδροδότηση των οικισμών Μενινά, Κάτω Καρβέλι και Άγιος Φανούριος

Share This
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου: «Υδροδότηση Οικισμών Μενινών-Κάτω Καρβελίου και Αγίου Φανουρίου», που εκτελεί ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της ΔΕΥΑΚ. Για το έργο αυτό, που έχει προϋπολογισμό 370.000 € πλέον ΦΠΑ, ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Τεχνική Εταιρεία Κατασκευών Τσερπές-Κωτσάκης-Παπαδέας Ο.Ε.» με συνολικό ποσό προσφοράς 191.680,41 € πλέον ΦΠΑ και ποσοστό έκπτωσης 48,19%.
Αυτήν την περίοδο, οι εργασίες εξελίσσονται στην περιοχή από Μενινά προς Κάτω Καρβέλι, με σκοπό την υδροδότηση του δεύτερου οικισμού.
Το αντικείμενο του έργου έχει ως εξής:
1. Ανορυχθείσα γεώτρηση παροχής 16 κυβικών μέτρων ανά ώρα, δίπλα από τη δεξαμενή των Μενινών, θα αξιοποιηθεί για να υδρεύει τον οικισμό Μενινά Καλαμάτας. Η υδροδότηση του οικισμού Κάτω Καρβέλι θα γίνει από αυτή τη δεξαμενή. Το νέο αντλιοστάσιο Α1 θα αντλεί νερό από τη δεξαμενή και στη συνέχεια, σε συνδυασμό με άλλα έργα που θα εκτελεσθούν, θα τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Κάτω Καρβελίου.
2. Η υδροδότηση της συνοικίας Αγίου Φανουρίου θα γίνει από το υφιστάμενο δίκτυο της πόλης, από όπου με αντλιοστάσιο και με αγωγό μήκους 1.750 μ. θα τροφοδοτείται η δεξαμενή φορτίσεως στη στάθμη εδάφους +182 μ. Παράλληλα, ο τροφοδοτικός αγωγός θα είναι και αγωγός διανομής του εσωτερικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages