Παντρολογήματα , μεταγραφές και αλισβερίσια μπροστά στις κάλπες των τοπικών εκλογών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παντρολογήματα , μεταγραφές και αλισβερίσια μπροστά στις κάλπες των τοπικών εκλογών

Παντρολογήματα , μεταγραφές και αλισβερίσια μπροστά στις κάλπες των τοπικών εκλογών

Share This

Γράφει ο Δημήτρης Οικονομάκος

Όσο περισσότερο αποκαλύπτεται ότι η γραμμή που υπηρετούν κομματά και παρατάξεις  είναι κοινή, οι διαφορές τους ελάχιστες (το παραδέχονται και οι ίδιοι πλέον, π.χ δήλωση Κοσμόπουλου)  τόσο δεν θα έχουν πρόβλημα με αλισβερίσια, συνεργασίες και μεταγραφές.
Στο Κοινοβούλιο είδαμε πολλά πριν 2 μήνες (ανεξαρτητοποιήσεις, μεταγραφές, ’’γκαζόζες’’, προσχωρήσεις, σπάσιμο συνεργασιών κλπ.).Μια αντίστοιχη μικρογραφία παρατηρούμε και στα τοπικά ψηφοδέλτια. Τα τελευταία χρόνια είδαμε και ακούσαμε πολλά στο Δημοτικό Συμβούλιο,όπως και τώρα στην προεκλογική περίοδο. Σας αναφέρω ορισμένα:
  • Ο κ. Νίκας στην αρχή της θητείας του ήταν «πολέμιος» του κ. Τατούλη (για τα σκουπίδια),μετά υποστηρικτής και όταν αποφάσισε ότι θα κατέβει Περιφερειάρχης συγκρούεται για όλα με την Περιφέρεια ενώ μέχρι τότε στο Δ.Σ δεν έλεγε κουβέντα. Περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Τατούλη εν μία νυκτί μετακόμισαν στον κ. Νίκα και είδαν το φως το αληθινό και αντίστοιχα άλλοι που είχαν αποσυρθεί επανήλθαν για το κ. Τατούλη.
  • Ο κ. Βασιλόπουλος και η κ. Οικονομάκου ήταν από τα βασικά στηρίγματα του κ. Νίκα και μαζί με την κ. Αλειφέρη αποτελούν 3 κομματικά στελέχη της ΝΔ η οποία πιστεύει πως το βράδυ των εκλογών η Καλαμάτα θα βαφτεί μπλε με έναν από τους τρείς.Τώρα τι διαφορές έχουν δύσκολα θα βρούμε όσο και αν ψάξουμε……
  • Οι κ.  Μπεχράκης-Θεοφιλόπουλος-Σταματόπουλος-Φαββατάς-Γεωργακίλας-Βεργινάδη,  δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκαν στην παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες»,  με επικεφαλή  τον Μανώλη Μάκαρη αφού αποφάσισαν πως δεν τον θέλουν για αρχηγό, διαχώρισαν τη θέση τους με συνεντεύξεις τύπου και ανακοίνωσαν την δική τους κίνηση  με την ονομασία ‘’Δημοτική Συνεργασία’’. Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχε ψυχρό κλίμα και ο καθένας ψήφιζε ότι ήθελε. Στη συνέχεια ο κ. Μπεχράκης και ο κ.Θεοφιλόπουλος επέστρεψαν στην παράταξη και δήλωσαν πως ποτέ δεν έφυγαν και ότι δεν τον αμφισβήτησαν. Από την άλλη ο κ. Μάκαρης δήλωνε ανεξάρτητος αλλά κατά βάθος επιδίωκε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ όπως και τελικά την αποδέχτηκε, παρόλο που το ίδιο το Κόμμα τον είχε βάλει στο ‘’ψυγείο’’ μήπως παρ΄ ελπίδα βρεθεί κάποιος καλύτερος επικεφαλής της παράταξης.
  • Οι κ. Σταματόπουλος-Φαββατάς θα ενωθούν ξανά με τους κ. Μπρεδήμα-Χριστόπουλο (Αλλαγή για το Δήμο),με τους οποίους ήταν μαζί από το 2010 μέχρι και το 2014 αλλά ύστερα από Ομηρικούς καυγάδες Φαββατά –Μπρεδήμα στο ΔΣ τη τελευταία 4ετία  είδαν το φως το αληθινό στον κ. Κοσμόπουλο .
  • Ο κ. Αλούπης αφού κατέβηκε ως στέλεχος των ΑΝΕΛ στο συνδυασμό του κ. Μάκαρη, ανεξαρτητοποιήθηκε, φλέρταρε με την ακροδεξιά και τώρα κατεβαίνει ως υποψήφιος Δήμαρχος.
  • Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αφού ήταν υποψήφιος με τον κ. Τατούλη που τον στήριζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τώρα θυμήθηκε πως πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι και να μιλάμε ‘’Καλαματιανά’’
  • Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει πρόβλημα να έχει δυνάμεις και στον κ. Κοσμόπουλο και στην κ. Κουζή και στον κ. Τζαμουράνη που όμως είναι «ανεξάρτητοι».
  • Σε αυτό το αλισβερίσι δεν θα μπορούσε να λείπει ο φασισμός και η ακροδεξιά.Ο υπόδικος ναζιστής πρώην βουλευτής της Χ.Α κάνει τεράστια προσπάθεια να το παίξει λαικός δεξιός , αποφεύγοντας φασιστικές κορώνες και την  ακροδεξιά ρητορική.  Θέλει να δείξει καλό πρόσωπο μπροστά στη δίκη της Χ.Α που είναι κατηγορούμενος για να πέσει στα μαλακά, για αυτό και έχει φιλίες και με τους ΑΝΕΛ. Ο λύκος όμως  είναι λύκος όσες προβιές και να αλλάξει.
  • Ο κ. Δημητρούλας της Ελληνικής Δράσης στηρίζει την κ. Οικονομάκου αλλά υποψήφιοί του είναι στο συνδυασμό του κ. Βασιλόπουλου(μαζί και ο κ. Μπάκας που φλέρταρε με τη Χ.Α) και του κ. Μάκαρη.
Σαφώς και όλα τα παραπάνω ονόματα ή τακτικές δεν έχουν τους ίδιους σκοπούς, αφετηρίες ή βαρύτητα. Όλο αυτά τα αλισβερίσια (που υπάρχουν και αρκετά ακόμα) δείχνουν όμως ένα πράγμα: στην πραγματικότητα πολιτικά δεν τους χωρίζει σχεδόν τίποτα, μπορούν να συνυπάρξουν άνετα και να τα ψηφίσουν ΟΛΑ. Μαζί κεντρικά ψήφισαν μνημόνια και ακολούθησαν την ίδια πολιτική, μαζί ήταν στα έδρανα της δημοτικής Αρχής, των ίδιων συνδυασμών στην αντιπόλιτευση, μερικοί είναι στελέχη των ίδιων κομμάτων οπότε αργά ή γρήγορα θα τα βρουν.   Αυτό το αποδεικνύουν και οι προγραμματικές τους δηλώσεις που μοιάζουν σαν  δυο σταγόνες νερό.  Αυτό που τους χωρίζει είναι: οι θέσεις, οι μικροφιλοδοξίες, τα εγώ τους, η μέθη της εξουσίας, τα κομματικά τους κίνητρα !
Δεν είναι αυτό ζήτημα προσωπικό ούτε αφορά μόνο  τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλους δήμους. Είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα . Να δουν οι πολίτες της Καλαμάτας τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις μεταγραφές και τις υπόγειες συμφωνίες. Ψηφίζεις το συγγενή ή το φίλο στο τάδε συνδυασμό αλλά αυτός καταλήγει να είναι προίκα  για μια θέση αντιδημάρχου ή για μια θέση σε νομικό πρόσωπο. Ήδη ακούγονται  πολλά για το δεύτερο γύρο και πολλοί από αυτούς  θα πάνε αντάμα. Μετά θα υπάρχουν τσακωμοί για τις θέσεις και θα γίνει νέος κύκλος ανεξαρτητοποιήσεων. Ο  αντίλογος ότι ο άνθρωπος αλλάζει, εξελίσσεται και συνεργάζεται θα ισχύε αν επρόκειτο για κόμματα η παρατάξεις που έχουν μεγάλες διαφορές και όχι στην προκείμενη περίπτωση που ψάχνεις να τις δεις με το κιάλι.
Ο λαός να τα δει να τα σκεφτεί να μην έχει μνήμη χρυσόψαρου. Τον καλούμε να στηρίξει την μόνη σταθερή δύναμη που είναι έξω από αυτά τα «κόλπα» , που λέει καθαρά τι πιστεύει και τι παλεύει χωρίς το μάτι μας να κοιτάει τις θεσούλες.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages