Παρουσία Σ. Αραχωβίτη ξεκίνησε το 5ο Πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παρουσία Σ. Αραχωβίτη ξεκίνησε το 5ο Πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου

Παρουσία Σ. Αραχωβίτη ξεκίνησε το 5ο Πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου

Share This
Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη ξεκίνησε το 50 Πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς στη Καλαμάτα. Τις εργασίες του φεστιβάλ που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στο ξενοδοχείο Elite κήρυξε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι εκείνο που λείπει από το ελαιόλαδο του τόπου μας είναι η εξωστρέφεια. Ο Υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε: «Το ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί είναι η αντιμετώπιση των προκλήσεων για το μέλλον. Αυτές οι προκλήσεις είναι ο νέος ορισμός της ποιότητας για το ελαιόλαδο και την ελιά,ο οποίος περιέχει υγιεινή και ασφάλεια καθώς και στοιχεία επίδρασης στην υγεία. Ο καταναλωτής πλέον ζητάει να μην υπάρχουν φυτοφάρμακα και ουσίες που αποδεικνύεται ότι κάνουν κακό στην υγεία. Η δεύτερη πρόκληση είναι η κλιματική αλλάγή, κάτι που το ζήσαμε έντονα το 2018 , που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της παραγωγής , καθώς ευνοήθηκαν όλα τα έντομα και οι μήκυτες».
Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και όχι χτυπήματα στην πλάτη λόγω προεκλογικής περιόδου, και ευχολόγια, κάτι όπως σημείωσε μας έχει στοιχίσει στο παρελθόν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος παραβρέθηκε στο φεστιβάλ υπογράμμισε : «Οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν τους καλύτερους στην Ευρώπη για να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών μας». Το φεστιβάλ χαιρέτησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα ,ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Μενέλαος Κουτέλας, ο πρόεδρος της ΓΕΩΤΕ Θανάσης Πετρόπουλος,ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γεωτεχνικών υπηρεσιών Νίκος Κακάσης, ο γεωπόνος Σωτήρης Λαμπρόπουλος, η Περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας και ο εκπρόσωπος του Δήμου Μεσσήνης Δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γεωργακόπουλος. Στην έναρξη του φεστιβάλ παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages