Ο ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ, Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ, Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ, Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Share This
Στη Μεσσηνία μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά και όμορφα μέρη που θα σας ενθουσιάσουν. Ένα από αυτά είναι και η Καρδαμύλη. Το παραθαλάσσιο χωριό, που απέχει από την Καλαμάτα 38χλμ. κι έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Και όχι άδικα, αφού η ομορφιά εδώ της Μεσσηνίας είναι σε όλο της το μεγαλείο.
Η Καρδαμύλη είναι ένας τόπος με φυσική ομορφιά, αλλά και μεγάλη ιστορία που φτάνει μέχρι τα προϊστορικά χρόνια. Και τα μνημεία της είναι εκεί για να υπενθυμίζουν το παρελθόν της. Και μόλις λίγα μέτρα χωρίζουν την παλιά πόλη από τη νέα.
Το όνομα Καρδαμύλη αναφέρεται για πρώτη φορά στα χρόνια του Ομήρου στην Ιλιάδα ως η πρώτη από τις «επτά ευνομούμενες και καλώς κατοικούμενες πόλεις» που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του. Αργότερα ονομάστηκε «Σκαρδαμούλα», ενώ τα τελευταία χρόνια επικράτησε πάλι το αρχαίο όνομα.
Η πλούσια ιστορία της αποτυπώνεται στον ιστορικό οικισμό της Παλαιάς Καρδαμύλης, οχυρωμένο σύμπλεγμα από πυργόσπιτα, χτισμένα γύρω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, του 18ου αιώνα.
Συνθέτοντας τις αντιθέσεις με τον πιο συναρπαστικό τρόπο, η Καρδαμύλη συνδυάζει από τη μία πλευρά τα ήρεμα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου κι από την άλλη τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Ταΰγετου.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages