Υπόθεση Κωνσταντινέα: ΠΟΛΙΤΙΚΉ ήττα οι αρχικοί ισχυρισμοί - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπόθεση Κωνσταντινέα: ΠΟΛΙΤΙΚΉ ήττα οι αρχικοί ισχυρισμοί

Υπόθεση Κωνσταντινέα: ΠΟΛΙΤΙΚΉ ήττα οι αρχικοί ισχυρισμοί

Share This
Η γνωστή υπόθεση του ξυλοδαρμού του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα, κρίθηκε σήμερα 
μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση στα Δικαστήρια της Καλαμάτας σε πρώτο επίπεδο. Από τους συνολικά 8 κατηγορούμενους, οι 4 κρίθηκαν αθώοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 καταδικάστηκαν, οι 2 εξ αυτών σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οι άλλοι 2 για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή. Όσον αφορά τα αδικήματα εξύβρισης και απειλής από κοινού έπαυσε η ποινική δίωξη 
 Με την απόφαση του Δικαστηρίου, δεν αποδείχθηκε ο αρχικός ισχυρισμός που «έπαιξε» πολιτικά και έντονα εκείνο το διάστημα ότι οι δράστες είχαν και κίνητρα τροφοδοτούμενα από φασίζουσα συμπεριφορά. 
Επίσης, δεν έγινε δεκτός από το Δικαστήριο, ο επίμονος ισχυρισμός του Συνηγόρου του κ. Κωνσταντινέα ότι το τελεσθέν εις βάρος του αδίκημα υπάγεται στις αυστηρές διατάξεις του αθλητικού νόμου, περί αθλητικής βίας που επισύρει σε αυτή την περίπτωση αυξημένες και βαρύτατες ποινές. 
 Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι είναι ορθότερο να αναμένουμε τη νηφαλιότητα της δικαστικής κρίσης παρά να παρασυρόμαστε από την αναγκαιότητα της διαχείρισης της επικαιρότητας. Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι Σπύρος Λαπιώτης, Φώτης Λαπιωτής, Χρήστος Χρυσός, Αντώνης Γιαννακόπουλος, Μαρίνος Μηλιώνης, Γιώργος Σκουλίκας, ενώ δικηγόρος του κ. Κωνσταντινέα ο Άγγελος Βλαχονικολός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages