ΣΠΑΝΕ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ-ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΠΑΝΕ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ-ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΣΠΑΝΕ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ-ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Share This
Τη δημιουργία νέων Δήμων τρεις μόνο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου προβλέπει τροπολογία που έχει συντάξει το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. 
Η 20 σελίδων τροπολογία την οποία αποκάλυψε το airetos.gr περιλαμβάνει πέντε άρθρα τα οποία προβλέπουν όλες τις παραμέτρους πρακτικής υλοποίησης των διασπάσεων. 

Ποιοι δήμοι σπάνε:
  
Σύμφωνα την τροπολογία: οι σημερινοί Δήμοι Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων-Βελβεντού και Λέσβου καταργούνται και διασπώνται ως εξής: 

Κέρκυρα 
1. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας. 
2. Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων 
3. Δήμος Νότιας Κέρκυρας 

Κεφαλονιά 
4. Δήμος Αργοστολίου 
5. Δήμος Ληξουρίου 
6. Δήμος Σάμης 

Κοζάνη 
7. Δήμος Σερβίων 
8. Δήμος Βελβεντού 

Λέσβος 
9. Δήμος Μυτιλήνης 
10. Δήμος Δυτικής Λέσβου 
  • Το πρώτο άρθρο περιλαμβάνει επίσης τις εκλογικές ρυθμίσεις για το πως θα διαμορφωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι και πως θα εφαρμοστούν τα κωλύματα των υποψηφίων.
  • Το δεύτερο άρθρο αφορά το προσωπικό των νέων Δήμων.
  • Το άρθρο 3 ρυθμίζει τι θα γίνει με τα νομικά πρόσωπα, όπως ΝΠΔΔ, ΔΕΥΑ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, Σχολικές Επιτροπές, αλλά και ειδικά μνημονευόμενα νομικά πρόσωπα.
  • Το άρθρο 4 αποτυπώνει τις περιουσιακές σχέσεις των νέων Δήμων, καθώς και τα οικονομικά ζητήματα. Εξουσιοδοτική διάταξη προβλέπει τη συγκρότηση με Υπουργική Απόφαση σε κάθε Δήμο μιας «Επιτροπής κατανομής περιουσίας καταργούμενου Δήμου».
Η «πονηρή διάταξη» 
Το άρθρο 5 προβλέπει τη δημιουργία μιας «Επιτροπής Επανεξέτασης των Διοικητικών Ορίων των Ο.Τ.Α. A’ βαθμού», με αντικείμενο «την υποβολή εισήγησης στον Υπουργό Εσωτερικών για τον ανακαθορισμό των διοικητικών ορίων των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού». Το έργο της ορίζεται ότι θα ολοκληρωθεί “εντός χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών”, ενώ «με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να παρατείνεται ο χρόνος διάρκειας του έργου». 
Με απλά λόγια, η Κυβέρνηση φαίνεται να παραπέμπει τα επόμενα «σπασίματα» μετά από 2 χρόνια το λιγότερο, ήτοι στην επόμενη Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages