ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Share This
Τα αναλυτικά στοιχεία της ΑΑΔΕ, όπως τα επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, αποκαλύπτουν ότι με εξαίρεση την κατηγορία των φορολογούμενων που χρωστάνε από 500 ως 10.000 ευρώ, όλοι οι υπόλοιποι στη «μαύρη» λίστα έχουν πληθύνει.
Η δεύτερη πολυπληθέστερη κατηγορία οφειλετών είναι όσοι χρωστάνε ως 10.000 ευρώ και αυτή η ομάδα μίκρυνε κατά 31.429 φορολογούμενους σε σχέση με το τέλος του 2017, καθώς φαίνεται ότι πρόκειται για την υποκατηγορία των υπόχρεων που έχουν διατηρήσει ή έστω ανακτήσει μέρος της φοροδοτικής τους ικανότητας, έτσι ώστε να «ξεφορτώνουν» σταδιακά τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι πολλοί από αυτούς απλώς έπεσαν “κατηγορία”, δηλαδή στους οφειλέτες ως 500 ευρώ, γλιτώνοντας από το άγχος των κατασχέσεων κινητών κι ακινήτων, που ενεργοποιούνται για χρέη άνω των 500 ευρώ.
Αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των οφειλετών, στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 παρατηρείται μείωση κατά 4.107 άτομα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017 με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 4.064.750 άτομα. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ο αριθμός των οφειλετών μειώθηκε κατά 247.645, εξισορροπώντας την αύξηση που είχε προηγηθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα εξετάζοντας τη μηνιαία εξέλιξη του αριθμού των οφειλετών διαπιστώνεται η επίδραση της εποχικότητας, δηλαδή με απλά λόγια της… δυσανεξίας των φορολογούμενων στο pressing των φόρων. Ενδεικτικό είναι ότι τον Νοέμβριο που έληγε η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, παρατηρήθηκε αύξηση του πλήθους των οφειλετών κατά 1.093 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο σημειώθηκε μείωση κατά 113.016 και 135.722 οφειλέτες αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages