ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Share This
Η Επιτροπή του άρθρου 68 του π.δ. 30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με σημερινές  (14-2-2019) αποφάσεις της  ακύρωσε  τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με αριθμούς 532 και 533/26-11-2018 κήρυξης αναγκαστικών απαλλοτριώσεων εκτάσεων 278.103,70 τ.μ. και 91.050,96 τ.μ. σε Αρκαδία και Λακωνία για την κατασκευή ΜΕΑ-ΧΥΤΥ αντίστοιχα του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ».
Τις προσφυγές για έλεγχο νομιμότητας της σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 26/11/2018 που αποφάσισε με τη μειοψηφία των 22 από τα 51 μέλη του τις  απαλλοτριώσεις της ντροπής – νομιμοποίησης της χωροθέτησης της ΤΕΡΝΑ – σε Αρκαδία και Λακωνία είχαν καταθέσει:
οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου:  Αλεξανδρής Σαράντος (Αρκαδίας), Βασιλακόπουλος Θεόδωρος (Κορινθίας) και Χρυσαδάκος Σταύρος (Λακωνίας)
και οι Συλλογικότητες: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗΣ «Η ΑΝΑΛΗΨΙΣ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΣΕΑΤΩΝ», «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ», «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΪΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ’», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ-‘Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ’», «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ – Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»,
 ΔΗΛΩΣΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Μία πρώτη αντίδραση με γραπτή δήλωση και από την επικεφαλής της Πελοπόννησος Οικολογική Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Η κα Λυμπεροπούλου αναφέρει: “Για αλλη μια φορα αποδεικνύεται η ανικανότητα και η προχειρότητα της περιφερειακής αρχής στο τεράστιο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο…Είναι ώρα να δούμε το ζήτημα αυτό αλλιώς … να μην γίνουμε πάλι στο ίδιο έργο θεατές…ας επιλέξουμε επιτέλους πρσγματικες πράσινες λύσεις και όχι ίδιες λύσεις με αλλαγές προσώπων”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages