ΑΣΤΑΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΙΑΝΟΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΑΣΤΑΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΙΑΝΟΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

ΑΣΤΑΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΙΑΝΟΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Share This

Έντονη κακοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχέςτης χώρας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά,καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό (ονομάστηκε ΡΑΦΑΗΛ) θα σχηματιστεί στο νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά. 
Συνεπώς και τη Μεσσηνία. 
Μπορεί στα ορεινά περισσότερο. Όμως η πτώση της θερμοκρασίας θεωρείται δεδομένη σε όλο το νομό.
Στο χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo.gr απεικονίζεται η θέση του «Ραφαήλ» κατά την αλλαγή του χρόνου και τα φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Δευτέρας ως 8/1.

Τη Δευτέρα με εξαίρεση την Ανατ. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα, στην υπόλοιπη χώρα  θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα συνοδεύονται από καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις (τοπικά πυκνές) θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, σε  ημιορεινά τμήματα από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερακαθώς και σε περιοχές Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Βόρειας Στερεάς και ενδεχομένως της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν προς το βράδυ και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πολύ  ενισχυμένοι άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 μποφόρ θα επικρατήσουν προοδευτικά στα πελάγη, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση.
Στο χάρτη απεικονίζεται η προβλεπόμενη θέση του Ραφαήλ το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το πρώτο δωδεκάωρο της ίδιας ημέρας.

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα ίδια φαινόμενα (πυκνές χιονοπτώσεις) θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Αττικής,καθώς και σε ημιορεινά τμήματα, ιδιαίτερα στα δυτικά του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιοενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους ταξιδιώτες στις χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα.   

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα, την Τετάρτη 02/01/2019 ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα σχεδόν παντού, οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο. Από την Πέμπτη 03/01/2019 αναμένεται η «ΣΟΦΙΑ». Το νέο κύμα κακοκαιρίας,  που θα έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά το ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ και τις τοπικές χιονοπτώσεις,  καθώς  πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages