Έπνιξαν τον κόσμο στα χημικά για να διαλυθεί το συλλαλητήριο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έπνιξαν τον κόσμο στα χημικά για να διαλυθεί το συλλαλητήριο

Έπνιξαν τον κόσμο στα χημικά για να διαλυθεί το συλλαλητήριο

Share This
Κοσμοσυρροή στην πλατεία Συντάγματος όπου χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν υπό τη βροχή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.Το αίτημα των διαδηλωτών προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι κάνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σκηνές πανικού στο Σύνταγμα, καθώς ένα μωρό λιποθύμησε λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι διαδηλωτές κάνουν έκκληση στην αστυνομία μεσώ των μεγαφώνων να ανοίξουν οι δρόμοι προκειμένου να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο για να παραλάβει το μωρό. Η κατάσταση, με ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ., έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα οι οργανωτές του συλλαλητηρίου να ζητούν, από τα μεγάφωνα, να απομακρυνθούν παιδιά και ηλικιωμένοι, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα περιστατικά, ενώ ζητούν να κατευθυνθούν διασώστες στο Σύνταγμα. Παράλληλα ζητούν από τους διαδηλωτές να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους που προκαλούν τα επεισόδια και μιλούν ανοιοχτά για προβοκάτσια που στόχο είχε να διαλύσει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
  Εριξαν χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο 
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όμως τα επεισόδια πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να ποδοπατηθεί. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως το περιστατικό σημειώθηκε για να φοβηθεί ο κόσμος. 
Πάνω από 250.000 στο Σύνταγμα 
Κοσμοσυρροή στην πλατεία Συντάγματος για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Ωστόσο τα επεισόδια και τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ οδηγούν σε μαζικές αποχωρήσεις από το Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόσμος που έχει φτάσει στην πλατεία Συντάγματος ξεπερνάει τις 200.000. Στο σημείο έφτασαν διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι από νωρίς το πρωί αφίχθησαν με πούλμαν στην Αθήνα αλλά και χιλιάδες κόσμου από όλες της γωνιές της Ελλάδος: Από Εβρο μέχρι την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages