ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
  Με μαζική συμμετοχή οι εργαζόμενοι στις  ΔΕΥΑ, Μεσσηνίας , συμμετείχαν σήμερα  στην κινητοποίηση του Σωματείου, και δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, χωρίς την ψήφιση της πρότασης για νέο Ο.Ε.Υ, πού να περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες (Μονίμου, αορίστου, ορισμένου χρόνου  και ΑΜΕΑ), προσωπικού πού εργάζεται σήμερα και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
   Οι εργαζόμενοι  και οι οικογένειες τους δεν μπορούν να ζουν στην ανασφάλεια.
   Δεν αποδέχονται να είναι όμηροι του προεκλογικού τους αγώνα.
   Δύναμη μας το Σωματείο
Ότι έχουμε κατακτήσει το έχουμε κατακτήσει με αγώνα, σε ταξική κατεύθυνση και όχι με συνδιαλλαγές.
    Αγωνιζόμαστε για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας και όχι εργασιακές σχέσεις λάστιχο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
    Και στον χώρο της τοπικής  διοίκησης συγκρούονται δύο ταξικά αντίθετες πολιτικές.
   Από την μια μεριά οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας, (πού προωθεί και η δημοτική αρχή της πόλης και πού ταυτίζεται με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ). Η πολιτική αυτή φορτώνει με ανασφάλεια και μισθούς πίνας, τους εργαζόμενους,  με  έλλειψη μέτρων προστασίας και σε πολλές περιπτώσεις ανασφάλιστους, χωρίς καμία προστασία. Αυτές οι πολιτικές δεν επιτρέπουν σταθερές και μόνιμες σχέσεις και σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρες υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται. Πού και πού στην λογική των επιδομάτων στο μοίρασμα της φτώχιας, αλλά και στην μείωση του μισθολογικού κόστους, προσλαμβάνουν κόσμο είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είτε  με συμβάσεις κοινωφελούς, είτε με διάφορα προγράμματα κατάρτισης μέσω ΟΑΕΔ προσφέροντας χαρτζιλίκια αντί για μισθούς.
   Από την  άλλη μεριά, οι μόνιμες και σταθερές σχέσεις πού παλεύουν τα ταξικά σωματεία.
   Σε αυτήν την κατεύθυνση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία παραχώρηση. Είμαστε αποφασισμένοι. Συμβούλιο θα πραγματοποιήσουν μόνο όταν φέρουν για εισήγηση Οργανισμό Εσωτερικής υπηρεσίας όπου θα καταγράφονται όλες οι ειδικότητες των συναδέλφων πού  εργάζονται σήμερα στην ΔΕΥΑΚ, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Η σημερινή κατάσταση δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί.  Οι συνάδελφοι μας δεν μπορεί  να σέρνονται στα δικαστήρια και να χαλάνε το μισό μισθό τους σε αυτά. Δεν μπορεί να ζουν καθημερινά με το άγχος για το τι θα τους ξημερώσει την άλλη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages