ΚΚΕ για την υποβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΚΕ για την υποβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΚΚΕ για την υποβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Share This
Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έλεγχου προς τον Υπουργό Υγείας για την υποβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι: «Η υποβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής παρά τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις, κατά τα εγκαίνια της προ οχταετίας, περί «Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», ήταν διαρκής, καθώς περιορίστηκαν οι χώροι που προορίζονταν για τη λειτουργία της με την εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου στην τραπεζαρία της Κλινικής, την εκχώρηση γραφείων και βοηθητικών χώρων σε άλλες ειδικότητες (Δερματολόγος, Αγγειοχειρουργός κ.ά) τον περιορισμό των κλινών από 20 που προβλέπονταν σε 12.
 Ίδια η κατάσταση και με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς η Κλινική τα χρόνια που ήταν κλειστή «λεηλατήθηκε» για να καλυφτούν ανάγκες αλλού μ’ αποτέλεσμα μηχανήματα να είναι απαρχαιωμένα ή άχρηστα αλλά και να σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις (π.χ. χώρος Εργοθεραπείας κ.ά). Επίσης τονίζουν την έλλειψη ιατρικού προσωπικού αναφέροντας ότι: «Δύο ιατροί είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψουν 30 εφημερίες το μήνα καθώς και τις ανάγκες των Τακτικών Ιατρείων κι Επειγόντων Περιστατικών. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προσφάτως αποφάσισε να μη γίνονται δεκτά επείγοντα περιστατικά προς νοσηλεία καθώς δεν επαρκούν οι ιατροί για τις εφημερίες μ’ αποτέλεσμα αυτά τα περιστατικά να παραπέμπονται σ’ άλλα νοσοκομεία (Τρίπολη, Πάτρα, Αθήνα).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages