Έρευνας για τον ιό HIV, των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έρευνας για τον ιό HIV, των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογίας

Έρευνας για τον ιό HIV, των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογίας

Share This
Στο 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας και στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην εφαρμογή νέων διδακτικών μεθόδων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου υπό την επίβλεψη της Βιολόγου Καθηγήτριας του Σχολείου Δρος Μαρίας Ξαπλαντέρη, η οποία και διευθύνει το Εργαστήριο Βιολογίας του Σχολείου. Η εργασία που φέρει τον τίτλο: «Παραγωγή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου για τον ιό HIV και τη δράση του σε πραγματική τάξη» δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό ηλεκτρονικό περιοδικό «Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών: Έρευνα και Πράξη -Science Education: Research & Praxis» (Τεύχος 66-67, διαθέσιμο στο http://www.lib.uoi.gr/serp/) και ανακοινώθηκε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΒ «Βιοεπιστήμες στον 21ο αιώνα: Η Βιολογία αλλάζει την κοινωνία», που πραγματοποιήθηκε από 13-15 Δεκεμβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και έτυχε ευμενών σχολίων. 
 Συγκεκριμένα η εργασία προτείνει εκπαιδευτικό σενάριο για τη διδασκαλία του ιού HIV, με τη βοήθεια τρισδιάστατων προσομοιώσεων, σε χρόνο και συνθήκες πραγματικής τάξης σε μαθητές Λυκείου κατά τη διάρκεια μίας διδακτικής ώρας. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής στην τάξη έδειξαν ότι επιτυγχάνονται οι εκπαιδευτικοί στόχοι και αίρονται παρανοήσεις, που οφείλονται σε προηγούμενη γνώση των μαθητών, σχετικά με τον ιό και την ασθένεια του AIDS. Η ερευνητική δραστηριότητα των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας συνεχίζεται και σε άλλους τομείς των Βιοεπιστημών υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Καθηγήτριας τους Μαρίας Ξαπλαντέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages