Erasmus+ στην Καλαμάτα - Λήξη πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων μαθητριών από την Ιταλία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Erasmus+ στην Καλαμάτα - Λήξη πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων μαθητριών από την Ιταλία

Erasmus+ στην Καλαμάτα - Λήξη πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων μαθητριών από την Ιταλία

Share This

Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) σε συνεργασία με εκπαιδευτικό οργανισμό από την Ιταλία, φιλοξένησε για τρεις μήνες στην πόλη της Καλαμάτας 2 τελειόφοιτες μαθήτριες των οποίων οι σπουδές συνδέονται με τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του εξωτερικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφοίτηση τους και μέρος του αναλυτικού προγράμματος σπουδών τους. Επέλεξαν την Κ.Α.ΝΕ. ως συντονιστή οργανισμό στην Ελλάδα και την Καλαμάτα για να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.

Έτσι λοιπόν οι τελειόφοιτες μαθήτριες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση για τρεις μήνες στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ και στην Ιππόσχεση Καλαμάτας.

Οι συμμετέχουσες,  κατάφεραν όλο αυτό το διάστημα να εφαρμόσουν πρακτικές και να εμπλακούν σε δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες απέκτησαν και μετέδωσαν γνώσεις,  σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό των 2 χώρων και σύμφωνα με τις ανάγκες που προέκυπταν κάθε φορά.

Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επίσης, μέρος του προγράμματος ήταν η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα. Οι συμμετέχουσες κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages