Χριστούγεννα στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Share This
Πλήθος εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας, πολλές εκδηλώσεις στο Μέγαρο Χορού και τη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην «Τέντα» με τους Planet Caravan, που θα αποδώσουν το “The Wall” των Pink Floyd, συνθέτουν τον καμβά των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «έχει καταβληθεί μία προσπάθεια και θα υπάρξει και αποτέλεσμα ώστε τα φετινά Χριστούγεννα και η φετινή Πρωτοχρονιά, αυτή η εορταστική περίοδος, να καλυφθεί με σπουδαίες καλλιτεχνικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις. Από πλευράς Δήμου, ευχαριστώ πάρα πολύ και τους Διευθυντές των Καλλιτεχνικών Σχολών μας και, βεβαίως, το προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» και τον προεδρεύοντα μαζί με όλο το Δ.Σ., για τις προσπάθειες τις οποίες έχουν καταβάλει, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές».
«ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
1
Ο Π. Νίκας κάλεσε «όσους είναι εκτός Καλαμάτας να έρθουν οπωσδήποτε στην Καλαμάτα μαζί με τα παιδιά τους! Αν δεν έρθουν, θα χάσουν! Μία πόλη με εορταστικό περιβάλλον, με κατάφορτα τα καταστήματα, με τις καφετέριες της πόλης στα καλύτερά τους και με πολιτιστικές εκδηλώσεις και στην Πλατεία από το πρωί μέχρι το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού και στο Πνευματικό Κέντρο», προσθέτοντας πως «περιμένουμε με αγωνία τις Σχολές της «Φάρις» για να δούμε τα εκατοντάδες παιδιά, τα οποία φοιτούν και θα μας δώσουν εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Για πρώτη φορά θα έχουμε φέτος τη χρησιμοποίηση της κεντρικής αίθουσας του Μεγάρου Χορού από τη Σχολή Χορού, γιατί το Μέγαρο Χορού ανήκει κυρίως στα παιδιά του Χορού και στη Σχολή Χορού. Έχουμε εξεύρει και τα χρήματα, έχουμε ολοκληρώσει και τη μελέτη, ώστε να πάει η Σχολή σε ένα χώρο κατάλληλο από κάθε άποψη».
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι «εκτός από την εκδήλωση της Σχολής Χορού που είναι στις 21 του μήνα, θα γίνει η μεγάλη εκδήλωση στις 27 του μήνα. Θα είναι η πρώτη της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας, της τρίτης συμφωνικής ορχήστρας στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό το άλμα, το οποίο κάνουμε εδώ με τον κ. Γυφτάκη και με όλους όσοι έχουν φοιτήσει στο Δημοτικό Ωδείο. Προφανώς, όλοι καταλαβαίνουν ότι το Μέγαρο Χορού έχει γύρω στις 600 θέσεις, όλος ο κόσμος δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσει την πρώτη της Συμφωνικής Ορχήστρας».
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την κατεύθυνση «όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου να έχουν ένα συμβολικό ποσό ως εισιτήριο, το οποίο να επιστρέφει στις Σχολές, 2 έως 5 ευρώ, για τη βελτίωση της ποιότητας της δουλειάς τους», προσθέτοντας πως «είναι και μία απόδειξη ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις που γίνονται».
«ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΤΑΣΕ»…
Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σαν άλλος Άγιος Βασίλης, θα φορέσει τα γιορτινά του και θα υποδεχθεί το κοινό φέτος στο φιλόξενο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, «μοιράζοντας» συναυλίες και παραστάσεις για όλη την οικογένεια!
Οι καλλιτεχνικές δράσεις ξεκινούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:00. Η Δημοτική Σχολή Χορού θα χορέψει, το Εικαστικό Εργαστήρι θα γεμίσει με αστέρια το φουαγιέ του Μεγάρου και το Ωδείο θα τραγουδήσει στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Πάνω από 100 μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, θα τραγουδήσουν γιορτινά τραγούδια κάτω από την μπαγκέτα του Ιβάν Μάτζαρη και με τον Λουκά Γεώργα στο πιάνο, ενώ την επόμενη ημέρα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 20:00, θα επαναληφθεί η γιορτή για αυτούς που δεν πρόλαβαν, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Ο τίτλος της γιορτής είναι: «Άγιος Βασίλης έφτασε από την Καισαρεία, χόρεψε, τραγούδησε, έκανε φασαρία». Επισημαίνεται πως για τις ανάγκες της παράστασης της Δημοτικής Σχολής Χορού, ο Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης παρεχώρησε γλυπτό με τίτλο «Ταξίδι του ήχου».
Η είσοδος πραγματοποιείται με δωρεάν δελτία εισόδου, που μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.
4
Σημειώνεται πως στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού θα λειτουργήσει έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου, με τίτλο «Με χρώματα από τ’ αστέρια». Θα παρουσιασθούν έργα ομαδικής δουλειάς των μαθητών του Εργαστηρίου, με αναφορές σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες, όπως ο Βερμέερ, ο Σεζάν, ο Μπρακ και ο Πικάσσο, καθώς o Σολ Λιούιτ και η Άγκνες Μαρτίν από τους σύγχρονους. Εγκαίνια έκθεσης στις 20.00 της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2018, διάρκεια έως 4/1, με ώρες λειτουργίας 10.00-13.00.
…Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΑΓΟΣ
Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στο Studio του Μεγάρου Χορού και ώρα 18:00, θα ανακοινωθεί πότε θα φτάσει στο νεογέννητο Χριστό …ο τέταρτος Μάγος. Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, με διασκεδαστικές περιπέτειες , με πολλές αιφνίδιες ανατροπές και χιούμορ. Είναι οι περιπέτειες του τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, του Μάγου Αβασάλ, που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη, κοντά στο νεογέννητο Χριστό, ώσπου… Το παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου συνδυάζεται με την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Σπύρος Σακκάς και η Δάφνη Πανουργιά, συνοδεία πιάνου/keyboards, φλάουτου, βιόλας και κρουστών. Τα τραγούδια εναλλάσσονται με την αφήγηση, ενώ τα έργα του Γιάννη Κόττη, που προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη, συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα της μοναδικής γιορτής των Χριστουγέννων.
Γενική είσοδος 3 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια θα πωλούνται στο Μέγαρο πριν την παράσταση.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ
symfvnikh-orxhstra
Στις 27 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00 ακριβώς (!), στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην ιστορική πρώτη εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας!
Θα παρουσιασθεί ένα πρόγραμμα ευχάριστο, διασκεδαστικό, γιορτινό και περιπετειώδες, μια και θα εναλλάσσονται άριες, ντουέτι, τρίο και κουαρτέτα από διάσημες ελληνικές οπερέτες με γιορτινά τραγούδια, ενώ το πρόγραμμα θα ανοίξει με το έργο “Celebration I, op. 105” του Στάθη Γυφτάκη, που συντέθηκε ειδικά για αυτή τη συναυλία. Μια ορχήστρα 46 μουσικών, η Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο), η Λήδα Δημητριάδη (σοπράνο), ο Γιάννης Καλύβας (τενόρος), ο Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος) και ο μαέστρος Ανδρέας Τσελίκας θα περιμένουν τους φίλους της μουσικής, για να γιορτάσουν μαζί αυτή την ιστορική μέρα για τα μουσικά δρώμενα της πόλης!
Γενική είσοδος 5 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο από τις 20 Δεκεμβρίου και, φυσικά, στο Μέγαρο Χορού πριν την παράσταση. Το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Επίσης, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με τη σύμπραξη των Planet Caravan, θα παρουσιάσει την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20.00, στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», το “The Wall” των Pink Floyd. Πρόκειται για συναυλία αφιερωμένη στα Παιδικά Χωριά SOS.
ΤΟ ΔΗΠΕΘΕΚ
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00, οι ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. θα παρουσιάσουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και τραγούδια στους μικρούς ασθενείς, καθώς και, μία ώρα αργότερα, διασκεδαστικές ιστορίες του Γεωργίου Σουρή και όμορφα παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια στους ενήλικες ασθενείς.
Επίσης, την ημέρα των Χριστουγέννων θα παιχτεί στις 21.00 «Ο Γυάλινος κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, μια παραγωγή που φαίνεται ήδη από τις πρώτες παραστάσεις ότι αρέσει πολύ στο κοινό της πόλης.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Το μαργαριτάρι του κόσμου» του Γιάννη Μαργαρίτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου, την Κυριακή 23 και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 30 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28/12
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
«Το σπιτάκι των Τριτέκνων»
Xριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, διάρκεια έως και 24/12
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
20.00 Εγκαίνια έκθεσης «Με χρώματα από τ’ αστέρια»
των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου
Διάρκεια έκθεσης: 21/12 / 2018 – 4/1/2019
Ωράριο λειτουργίας: 10.00 – 13.00
21.00 «Άγιος Βασίλης έφτασε από την Καισαρεία,
χόρεψε, τραγούδησε, έκανε φασαρία»
Μία παράσταση των σχολών της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
12.00 «Νεραϊδόκηπος»
μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.
Αφήγηση: Σοφία Σκυριανού, Συγγραφή: Νίκος Μητσέας,
μουσική: Κώστας Νικολέας
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20.00 «Άγιος Βασίλης έφτασε από την Καισαρεία,
χόρεψε, τραγούδησε, έκανε φασαρία»
Μουσικοχορευτική παράσταση από το Δημοτικό Ωδείο
και τη Δημοτική Σχολή Χορού
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11.30 Κάλαντα και Kεράσματα
από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας
12.00 Κάλαντα από το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ / STUDIO
18.00 «Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;»
Ένα παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε μουσική
Γιώργου Κουρουπού
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11.00 Κάλαντα από τον Πολιτιστικό
και Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας
12.00 Παραδοσιακά Κάλαντα από το Νεανικό «Μελίφωνο»
12.30 «Γιορτάζουμε με την παρέα του Αϊ Βασίλη»,
στα παραμυθόσπιτα για τα παιδιά
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.00 «Εορταστικό Gala»
με τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Χριστουγεννιάτικο bazaar από τα Παιδικά Χωριά SOS
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΤΑΣ
20.00 «The Wall» των Pink Floyd
Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας & “Planet Caravan”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages