ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΜΑΝΗ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΜΑΝΗ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ..

ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΜΑΝΗ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ..

Share This

Λένε πως περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις ημέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις τη ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά της και μία για τους ανθρώπους της. Και όχι άδικα. 
Η Μάνη είναι ένας τόπος με χίλια πρόσωπα. «Σκληροτράχηλη», «αδούλωτη», «ανυπότακτη» είναι μερικά από τα επίθετα που αποδίδονται στη μεστή σε χαρακτήρα και άγρια ομορφιά βραχώδη χερσόνησο του Ταϋγέτου που «σφηνώνει» ανάμεσα σε Μεσσηνία και Λακωνία, και όχι άδικα.
Σκληρή και συνάμα γεμάτη ευγένεια, επιβλητική και παράλληλα φιλόξενη αν θελήσεις να τη γνωρίσεις θα σε ανταμείψει με την αυθεντική εμπειρία που αναζητά κάθε ταξιδευτής. Η ιστορία του τόπου, εξάλλου, είναι μεγάλη και από την πρώτη στιγμή μπορεί κανείς να νιώσει την ενέργεια που εκπέμπει, με πολλές γωνιές της να δίνουν για γεύση από Μεσαίωνα, κάτι που γίνεται ακόμη πιο έντονο, προχωρώντας προς τη Μέσα Μάνη.

Χωριά πετρόχτιστα με εντυπωσιακά πυργόσπιτα, όπως η διατηρητέα Βάθεια, η Άνω Βέργα, το Λιμένι, το Σκουτάρι, ο Γερολιμένας, η Κοίτα, ο Δρυμός, η Λάγια, η ιστορική Καρδαμύλη, και γραφικές κωμοπόλεις, όπως το Οίτυλο, η Αρεόπολη και το Γύθειο, αλλάζουν πρόσωπο το χειμώνα και μας προσκαλούν να γνωρίσουμε το άλλο πρόσωπο της Μάνης, ίσως πιο όμορφο από αυτό του καλοκαιριού που οι περισσότεροι γνωρίζουν.
Τα Χριστούγεννα στη Μάνη είναι διαφορετικά. Η άγρια ομορφιά του τοπίου και η αύρα της θάλασσας συνθέτουν ένα ονειρεμένο σκηνικό για τις πιο όμορφες αποδράσεις μέσα στη καρδιά του χειμώνα, από αυτές που μένουν για καιρό χαραγμένα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Εμείς σας δίνουμε 4 καλούς λόγους για να την επισκεφτείτε, αφήνοντας σε εσάς να ανακαλύψετε όλους τους υπόλοιπους.
Γιατί να κάνετε Χριστούγεννα στη Μάνη

1. Το φυσικό τοπίο θα λειτουργήσει καταλυτικά στην ψυχολογία σας. Ο μαγευτικός κόλπος του Οιτύλου καθρεφτίζει στα νερά του τον χειμωνιάτικο ήλιο και το Φαράγγι Μυλολάγκαδο, το οποίο προσφέρεται για πεζοπορικές διαδρομές στα άριστα σηματοδοτημένα μονοπάτια του είναι μόνο μερικά από όσα επιβάλλεται να ανακαλύψετε.
2.
Η ομορφιά της Μάνης δεν εξαντλείται πάνω από το έδαφος. Τα περίφημα σπήλαια του Διρού, που φημίζονται για μια από τις ομορφότερες λιμναίες διαδρομές στον κόσμο, αλλά και για το μέγεθός τους που τα κατατάσσει στην πρώτη θέση των ελληνικών σπηλαίων, αξίζουν οπωσδήποτε μια επίσκεψη.
2. Θα μυηθείτε στην φιλοσοφία του slow living. Θα νιώσετε μια πρωτόγνωρη ηρεμία και θα γεμίσετε με ενέργεια και θετική διάθεση, αφήνοντας πίσω σας όλα όσα σας συνδέουν με την καθημερινότητα σας. Θα μπορέσετε να διαβάσετε το βιβλίο που τόσο καιρό προσπαθείτε μπροστά στο τζάκι, συντροφιά με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι με ευεργετικά βότανα του “ βουνού της Μάνης”, τον Ταϋγετο.
3. Η Μάνη είναι ένας τόπος που φημίζεται για την παραδοσιακή, απλή σε υλικά αλλά τόσο γευστική και ποιοτική κουζίνα της και προσφέρεται για τους λάτρεις της γαστρονομίας. Θα απολαύσετε την παραδοσιακή μανιάτικη καρμπονάρα, ένα από τα αγαπημένα πιάτα και φημισμένα της περιοχής αλλά και τις τηγανίδες, που σύμφωνα με την παράδοση οι γυναίκες της περιοχής της ετοιμάζουν την παραμονή των Χριστουγέννων.
4. Για τους λάτρεις της οδήγησης και της φύσης η ακτογραμμή που διέπει την ευρύτερη περιοχή της Μάνης προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για ένα χειμερινό road trip με μικρές στάσεις στα γραφικά χωριά,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages