ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Share This
Με «ηχηρά ονόματα» αλλά και «ηχηρές» απουσίες το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα – αφού τα ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή – τα ονόματα των υποψηφίων στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.
Στα ψηφοδέλτια υπάρχουν κενές θέσεις ενώ λείπουν 8 περιφέρειες οι οποίες δεν ανακοινώθηκαν για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.
Για παράδειγμα δεν ανακοινώθηκε η Αχαϊα, όπου θα κατέλθει ως υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο νυν βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Χ. Τρικούπη, ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης περιφέρειας έγκειται στο ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες σε σχέση με τα δημοτικά. Δύο υποψήφιοι από την Αιγιαλεία σκέφτονται να είναι υποψήφιοι για τον δήμο, ενώ ο πρώην βουλευτής Θανάσης Παπαδόπουλος μελετά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στα Καλάβρυτα και ζήτησε χρόνο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
Τα Ιόνια δεν ανακοινώθηκαν γιατί «είμαστε ανέτοιμοι» όπως παραδέχονται στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Θεσπρωτία. Δεν ανακοινώθηκαν επίσης οι υποψηφιότητες στην τριεδρική της Αρτας λόγω του «βέτο» που έχει ασκήσει η ΔΗΜΑΡ η οποία θέλει ως υποψήφιο τον δημοσιογράφο Χρήστο Μέγα, ενώ το ΠΑΣΟΚ αντιδρά. Για να μην υπάρξει ρήγμα στις σχέσεις με την ΔΗΜΑΡ – μετά την έντονη κόντρα της προηγούμενης εβδομάδας, όπου ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Καλπάκης απείλησε ακόμη και με αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ- αποφασίστηκε να ανακοινωθεί αργότερα το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο ώστε να βρεθεί μια λύση συμβιβασμού.
Δεν ανακοινώθηκαν επίσης οι υποψηφιότητες μιας σειράς στελεχών όπως:
  • Του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος θα συζητήσει με την Φώφη Γεννηματά την υποψηφιότητά του πιθανότατα για το Επικρατείας.
  • Του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος στις λίστες της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Αν δηλαδή διεξαχθούν πρώτα οι ευρωεκλογές θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος με σταυρό στην ευρωβουλή. Αν γίνουν πρώτα εθνικές εκλογές, επιθυμεί να είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.
  • Του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος προαλείφεται για ευρωβουλή πιθανότατα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υποψήφιος στην Αττική.
  • Της νυν ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στην οποία έχει γίνει πρόταση να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης και έχει ζητήσει χρόνο μέχρι τις γιορτές για να απαντήσει Σε άλλη περίπτωση θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης.
  • Του αναπληρωτή εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Σπύρου Καρανικόλα ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα είναι υποψήφιος στον Νότιο τομέα της Αθήνας.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το επί χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και πρώην βουλευτής Δημήτρης Καρύδης, δεν θέλησε τελικά να είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιά.
Σε δήλωσή του εξήγησε τους λόγους:
«Μετά από μια μακρά τιμητική διαδρομή, στη πρώτη γραμμή  για  το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, πήρα τη δύσκολη πολιτικά και επώδυνη συναισθηματικά απόφαση, να μην συμμετάσχω στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Είναι αυτονόητο ότι με όλες μου τις δυνάμεις, θα συνεχίσω να στηρίζω την παράταξη μας, για να γίνει  πιο ισχυρή και πιο δυνατή. Για να κερδίσει στην μάχη που δίνει, για να βγει η χώρα από τα σημερινά της αδιέξοδα και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον ελληνικό λαό και ειδικά για τους νέους.
Από το 2012 έως σήμερα έγιναν 4 εκλογικές αναμετρήσεις με πρωτοφανή σκληρότητα. Σε όλες πήρα μέρος με συνέπεια και αυταπάρνηση. Πιστεύω  ότι έχω ένα μικρό μερίδιο στον αγώνα για να μείνει η χώρα όρθια και η ιστορική παράταξη μας ζωντανή, παρά τον πόλεμο λάσπης και μίσους που δεχθήκαμε, κυρίως από τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της ισοπέδωσης και της δημαγωγίας.
Σήμερα πρέπει όλοι να πάψουμε να είμαστε κολλημένοι και αμετακίνητοι σε παγιωμένους ρόλους και συνήθειες. Πάνω απ’ όλα πρέπει να ανοίξουμε δρόμους. Να δώσουμε χώρο και οξυγόνο, με την συμμετοχή και την ανάδειξη και άλλων στελεχών”. Και ο Δημήτρης Καρύδης καταλήγει:
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά και είμαι υπερήφανος γι αυτό. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα Παρών, στην προσπάθεια για ένα ισχυρό και ανεπτυγμένο οικονομικά Πειραιά. Όπως και στις μάχες για μια καλύτερη ζωή, με κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά».
Κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι στόχος της ανακοίνωσης των περισσοτέρων υποψηφίων στις περιφέρειες της χώρας τόσο νωρίς, ήταν να εγκατασταθούν «μόνιμα κλιμάκια» στις περιφέρειες ώστε «260 πολλαπλασιαστές του μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής να συνομιλούν καθημερινά με τον κόσμο και να αγωνίζονται για να πείσουν την κοινή γνώμη να είναι τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ και με υψηλό ποσοστό».
Δείτε τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ όπως ανακοινώθηκαν σήμερα:

Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ)
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΕΕ, ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΑΕΔ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΡ.ΠΡΟΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages