Ερωτήσεις Γ. Χριστόπουλου για χρηματοδότηση σχολείων, για το Κτίριο του παλαιού Ορφανοτροφείου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ερωτήσεις Γ. Χριστόπουλου για χρηματοδότηση σχολείων, για το Κτίριο του παλαιού Ορφανοτροφείου

Ερωτήσεις Γ. Χριστόπουλου για χρηματοδότηση σχολείων, για το Κτίριο του παλαιού Ορφανοτροφείου

Share This
Τρεις ερωτήσεις κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος προς τον πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Παύλο Μπουζιάνη.
«Δεν επαρκεί η χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.»
Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστόπουλος ζητά να ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή τι προτίθεται να κάνει για την απαράδεκτη χαμηλή χρηματοδότηση των σχολείων, όπως  αναφέρει, καθώς έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα σχολεία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστόπουλος αναφέρει ότι είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη για τη λειτουργία τους  όπως είδη καθαριότητας, λειτουργικά, χαρτικά κλπ.
Τέλος, ο κ. Χριστόπουλος επισημαίνει: «Μεταφέρω την αγωνία των Διευθυντών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων. Η Δημοτική Αρχή οφείλει τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να χρηματοδοτήσει τα σχολεία προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών. Θέλουμε μια ξεκάθαρη θέση.»
«Ίδια η κατάσταση στο Κτίριο παλαιού Ορφανοτροφείου Καλαμάτας»
Στην δεύτερη ερώτηση ο κ. Χριστόπουλος επισημαίνει ότι στο πρώην ορφανοτροφείο που στεγάζονταν το Μουσικό Σχολείο και το 10ο Δημοτικό η  κατάσταση που επικρατεί στο  κτίριο παραμένει ίδια όπως την είχε περιγράψει σε προηγούμενη ερώτηση.
Όπως αναφέρει στην ερώτηση: «Με τη δύση του ηλίου οι χώροι του αποτελούν στέκι παράνομων ενεργειών, η βρωμιά και η εγκατάλειψη κυριαρχούν, στο πιο τουριστικό κομμάτι της πόλης, την παραλιακή ζώνη.» Ζητά να ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή με πιο τρόπο θα  αντιμετωπίσει την απαράδεκτη, παρακμιακή αυτή κατάσταση δίπλα στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας όπου  καθημερινά αθλούνται  πολλοί συμπολίτες μας.
«Απαράδεκτη η κατάσταση με κλειστούς χωμάτινους δρόμους»
Την ανάγκη διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης κλειστών χωμάτινων δρόμων στην περιφέρεια της πόλης, επισημαίνει στην τρίτη ερώτηση του ο Γιάννης Χριστόπουλος όπως «στην οδό Προέκταση Ρόδων όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτή χωματόδρομος! ,έλλειψη φωτισμού ,έλλειψη πεζοδρομίων. Στην είσοδος στο 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας παραπέμπει σε τριτοκοσμική  κατάσταση χωματόδρομος! έλλειψη φωτισμού. Της περιφερειακής οδού που συνδέει την Αθηνών με τις γραμμές στο ύψος του καταστήματος ‘’ΣΙΤΟΣ΄΄. Των οδών Δημοκρίτου , ΑΒραμιού, Πετροχωρίου κ,α στη δυτική γειτονιά.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των ερωτήσεων:

  1. Δεν επαρκεί η χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.
Κύριε Δήμαρχε,
τον τελευταίο καιρό οι Διευθυντές και Προϊστάμενες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του δήμου έχουν δεχτεί πιέσεις από εισπρακτικές εταιρίες της ΔΕΗ προκειμένου να προβούν στην εξόφληση λογαριασμών. Η απαράδεκτη χαμηλή χρηματοδότηση των σχολείων έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα σχολεία. Είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη για τη λειτουργία τους  όπως είδη καθαριότητας, λειτουργικά, χαρτικά κλπ. Μεταφέρω την αγωνία των Διευθυντών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων. Η Δημοτική Αρχή οφείλει τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να χρηματοδοτήσει τα σχολεία προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών. Θέλουμε μια ξεκάθαρη θέση.
Ερωτάται η δημοτική αρχή τι προτίθεται να κάνει σε αυτή την κατεύθυνση;
  1. Ίδια η κατάσταση στο Κτίριο παλαιού Ορφανοτροφείου Καλαμάτας
‘Έχουν περάσει 2 και πλέον μήνες από προηγούμενη ερώτηση και η  κατάσταση που επικρατεί στο  κτίριο του παλαιού ορφανοτροφείου, ιδιοκτησίας του Λαγωνικάκειου Ιδρύματος, όπου μέχρι τον Ιούνιο του 2014 στεγάζονταν 2 σχολικές μονάδες (Μουσικό σχολείο και 10ο Δημοτικό  Σχολείο Καλαμάτας παραμένει η ίδια που είχαμε περιγράψει. Με τη δύση του ηλίου οι χώροι του αποτελούν στέκι παράνομων ενεργειών, η βρωμιά και η εγκατάλειψη κυριαρχούν, στο πιο τουριστικό κομμάτι της πόλης, την παραλιακή ζώνη.
Επίσης στο χώρο του εξωτερικού παρκινγκ, που με την επιμονή των γονέων του σχολείου «ανακαλύφθηκε» και  αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμο εδώ και μια 5ετία  καμμιά ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει

Ερωτάται η δημοτική αρχή υπάρχει κάποια πρωτοβουλία προκειμένου να αντιμετωπιστεί  η απαράδεκτη, παρακμιακή αυτή κατάσταση δίπλα στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας όπου  καθημερινά αθλούνται  πολλοί συμπολίτες μας;
3.Απαραδεκτη η κατάσταση με κλειστούς χωμάτινους δρόμους 
Υπάρχει   ανάγκη διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης κλειστών χωμάτινων   στην περιφέρεια της πόλης, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα:
Α. Επισημαίνω για πολλοστή φορά την ανάγκη παρέμβασης στην οδό Προέκταση Ρόδων όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτή χωματόδρομος! ,έλλειψη φωτισμού ,έλλειψη πεζοδρομίων.
Β. Επίσης η είσοδος στο 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας παραπέμπει σε τριτοκοσμική  κατάσταση χωματόδρομος! έλλειψη φωτισμού
Γ.Της περιφερειακής οδού που συνδέει την Αθηνών με τις γραμμές στο ύψος του καταστήματος ‘’ΣΙΤΟΣ΄΄
Δ. Των οδών Δημοκρίτου , ΑΒραμιού, Πετροχωρίου κ,α στη δυτική γειτονιά
Ερωτάται η δημοτική αρχή, με την ευκαιρία έναρξης ασφαλτοστρώσεων, θα εντάξει τους παραπάνω δρόμους στο πρόγραμμα διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης; Θα προχωρήσει επιτέλους δημοτική αρχή σε δραστικές παρεμβάσεις ώστε οι περίοικοι να μην  αισθάνονται δημότες β κατηγορίας;
Γιάννης Χριστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
«Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages