ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Δύο ξεχωριστές δράσεις προγραμματίζονται στην πόλη της Καλαμάτας και οι οποίες απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό και σε επιλεγμένους αθλητές. Οι δράσεις αυτές υποστηρίζονται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τρέχουν από τον Παναγιώτη Χαλβατσιώτη με αναφορά να γίνεται σε συνέντευξη τύπου στο Δήμο Καλαμάτας στη σημασία τους και παράλληλα πρόσκληση προς όλους για συμμετοχή.
Με τη σημερινή μας επικοινωνία θα επιθυμούσαμε καταρχήν να σας ενημερώσουμε για 2 δράσεις που έχουμε προγραμματίσει στην πόλη της Καλαμάτας.
Η πρώτη δράση αφορά την υποστήριξη αθλητών υψηλών επιδόσεων παιδικής και εφηβικής ηλικίας των αθλητικών συλλόγων της πόλης με την επίσκεψη της Μονάδας Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence). Αυτή αποτελεί ένα κέντρο υψηλού αθλητισμού που «ανήκει» στη Διεθνή Ένωση Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού (World Association of Sport Performance Centers, ASPC) και λειτουργεί κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ημερίδα αυτή θα ελεγχθούν επιλεγμένοι αθλητές υψηλής απόδοσης που έχουν ήδη προταθεί από τα σωματεία τους και συμμετέχουν σε Εθνικές  ομάδες όλων των αθλημάτων. Αυτά τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας θα τύχουν εξατομικευμένης ιατρικής και επιστημονικής υποστήριξης. Παράλληλα σε ανοιχτή παρουσίαση προπονητές , υπεύθυνοι αθλητικών σωματείων καθηγητές φυσικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι τα φυτώρια των νέων ταλαντούχων παιδιών, αλλά και οι οικογένειές των αθλητών θα ενημερωθούν με συστάσεις εντατικοποίησης στην απόδοση, πρόληψης αλλά και οδηγίες γρήγορης αποθεραπείας τυχόν τραυματισμών.
Η δεύτερη δράση αφορά το γενικό πληθυσμό και μάλιστα τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός μας αφορά την δράση ” Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ” με την οποία επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης σε ευπαθείς πληθυσμούς με χρόνιες παθήσεις για την πρόληψη, βελτίωση και αποκατάσταση της καλής υγείας. Στόχος μας είναι αι να προσελκύσουμε ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια νοσήματα όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιοπάθειες, αναπνευστικά σύνδρομα, ανοϊκές διαταραχές και κακοήθειες ώστε να ενημερωθούν για το πόσο σημαντική είναι ως συμπληρωματική θεραπεία η αύξηση της σωματικής τους δραστηριότητας.
Πρόσφατα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου (ΚΕΣΥ) της Χώρας άνοιξε ο δρόμος της συνταγογράφησης και μελλοντικής κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ της θεραπευτικής άσκησης και στην Ελλάδα με Πρωτοβουλία του Καθηγητή Μ.Κουτσιλιέρη Προέδρου του Εθνικού Κέντρου του Διεθνούς Ιδρύματος “Exercise is Medicine”. Η άσκηση ήδη συνταγογραφείται στην Αγγλία Σκωτία, Γερμανία και ΗΠΑ και ή έναρξη των σχετικών διαδικασιών για την Χώρα μας έχει σχεδιαστεί να γίνει πρώτα από όλη την Ελλάδα στην Καλαμάτα. best tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages