“Ο Πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία – Στρατηγική για τον Πολιτισμό” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Ο Πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία – Στρατηγική για τον Πολιτισμό”

“Ο Πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία – Στρατηγική για τον Πολιτισμό”

Share This

Ενημερωτική εκδήλωση από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου’ και συζήτηση με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού.

Το ‘Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου’ ολοκληρώνει τις δράσεις του για το 2018 με μια ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Ο πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία”, που διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 17:00, στο Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σκοπός της εκδήλωσης, που είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι να παρουσιαστεί από τους φορείς και τα ιδρύματα της περιοχής η υφιστάμενη κατάσταση του πολιτισμού στη Μεσσηνία. Παράλληλα, μέσα από σχετική συζήτηση θα αναδειχθούν τυχόν προβλήματα και ζητήματα και θα διατυπωθούν προτάσεις για το μέλλον, με στόχο την περαιτέρω συμβολή του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν και θα συζητήσουν με το κοινό ο Πέτρος Θέμελης,  Επικεφαλής του Ανασκαφικού Έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, η Λίντα Καπετανέα,  Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση -Κεχαγιά, Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ‘Διάζωμα’ και ο Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος.
Παράλληλα, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κλειστές συναντήσεις εργασίας μεταξύ προσκεκλημένων φορέων και ιδρυμάτων, προκειμένου να καταγραφούν οι υφιστάμενες προκλήσεις και ανάγκες σχετικά με την ανάπτυξη της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομίας της Μεσσηνίας, καθώς επίσης θα προσδιοριστούν και ιεραρχηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων με σκοπό να αναπτυχθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την πολιτιστική ανάπτυξη στη Μεσσηνία.
Χώρος διεξαγωγής κεντρικής εκδήλωσης για το κοινό:
Συνεδριακό Κέντρο ELITE CITY RESORT
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 17:00
Πρόγραμμα Σεμιναρίου:
Συντονιστής Ημερίδας: Νικόλαος Ζαχαριάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
17:00-17:30Προσέλευση
17:30-18:00Καλωσόρισμα & χαιρετισμοί
18:00-18:20‘Ο ρόλος των ιδρυμάτων στην αναπτυξιακή πορεία της Μεσσηνίας’
Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος Μανιατάκειου Ιδρύματος
18:20-18:40Τέχνη- Καλλιτεχνική Εκπαίδευση- Περιφερειακή Ανάπτυξη. Η ενίσχυση του πολιτισμικού και αναπτυξιακού ρόλου του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην Περιφέρεια
Λίντα Καπετανέα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
18:40-19:00‘Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι Μεσσηνίας. Η ολοκλήρωση των επεμβάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης κατά τα έτη 2011-2018 κι οι νέοι στόχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων’
Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
19:00-19:15Διάλειμμα  
19:15-19:35Το παράδειγμα της Αρχαίας Μεσσήνης
Πέτρος Θέμελης, Καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας, ομ., Διευθυντής Έργου Αρχαίας Μεσσήνης
19:35-19:55‘Η αξία και η μαγεία των συνεργειών’
Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος Σωματείου ‘ΔΙΑΖΩΜΑ’
19:55-20:15Συζήτηση
Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages