«Ανοίγουμε μαζί με τους πολίτες νέου δρόμους για την Πελοπόννησο και τη χώρα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 «Ανοίγουμε μαζί με τους πολίτες νέου δρόμους για την Πελοπόννησο και τη χώρα»

«Ανοίγουμε μαζί με τους πολίτες νέου δρόμους για την Πελοπόννησο και τη χώρα»

Share This
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει για το σήμερα και το αύριο των Πελοποννησίων πολιτών. Συνεχίζουμε να εντατικοποιούμε την προσπάθειά μας σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, προσφέροντας ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους για τη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, υπογραμμίζοντας «βασικοί μας συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι πρώτα και κύρια οι Πελοποννήσιοι πολίτες. Στην εμπιστοσύνη τους στηριζόμαστε και χωρίς αυτούς τίποτα δεν μπορεί να γίνει».
Προτάσεις εθνικής πολιτικής για τα Αμεα διαμορφώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο άκρως επιτυχημένο συνέδριο για τα προβλήματα των Αμεα, τον τουρισμό για Αμεα και τον ιατρικό τουρισμό, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στη χώρα με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής. «Η κοινωνία των πολιτών Αμεα αγκάλιασε αυτό το συνέδριο, τα συμπεράσματα του οποίου, αφενός αναδεικνύουν τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για ισοπολιτεία και την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως περιγράφονται στην Χάρτα του ΟΗΕ, αφετέρου, συγκροτούν ολοκληρωμένες προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, κάτι το οποίο δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα στη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Αφού επεσήμανε ο κ. Τατούλης το γεγονός ότι μετά τη λήξη του συνεδρίου της Περιφέρειας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη συνομοσπονδία Αμεα, όπου επαναλήφθηκαν τα συμπεράσματά του, σημείωσε ότι «μια ακόμα πολιτική μας πρωτοβουλία ανοίγει δρόμους που υιοθετούνται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε το σχεδιασμό της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον οποίο θα γίνουν δύο camp Αμεα, ένα στο Λουτράκι και ένα στην Καλαμάτα, και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για ένα πρόγραμμα βελτίωσης της προσβασιμότητας των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας θα υπάρξει ένα πρόγραμμα για βελτίωση της προσβασιμότητας σε χώρους πολιτιστικούς και τουριστικούς.
Ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα στη χώρα το Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 - 2020
Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στην πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020 τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται το 2023, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες, διαψεύδοντας αυτούς που «ανεύθυνα κινδυνολογούσαν» με την ημερομηνία λήξης του, χωρίς να γνωρίζουν βασικά στοιχεία των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
«Το πρόγραμμα της Πελοποννήσου είναι από τα πιο δυναμικά και για το λόγο αυτό ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ με ενημέρωσε ότι οι εξασφαλίσεις των πόρων από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2018 θα διπλασιαστούν σε 60 εκατομμύρια ευρώ για το 2019» ανέφερε ακόμα ο Περιφερειάρχης.
Το 2011 η περιφερειακή αρχή παρέλαβε το ΕΣΠΑ στις τελευταίες θέσεις σε όλους τους τομείς και με τη σκληρή δουλειά της το έφτασε στην 3η θέση στη χώρα, σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «κόντρα σε ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα δεν εκχωρήσαμε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμά μας στα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων. Πέραν αυτού εξασφαλίσαμε ένα ακόμα ισόποσο πρόγραμμα του δικού μας από εκχωρήσεις των τομεακών σε εμάς. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία την οποία καρπώθηκε η οικονομία της Πελοποννήσου και οι πολίτες της».
Από τα πιο επιτυχημένα διεθνή brand η «Μυθική Πελοπόννησος»
Σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη δυναμική της Μυθικής Πελοποννήσου, η ταυτότητα της οποίας έχει, σύμφωνα με τους πιο έγκριτούς και στρατηγικούς διεθνείς φορείς, εδραιωθεί στις πιο επιτυχημένες της τελευταίας δεκαετίας. «Αυτό θα πρέπει να το αναλογιστούν αυτοί που με χυδαίο πολιτικά τρόπο προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να το αποδομήσουν, ώστε να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ιδιοτέλειες».
«Πετυχαίνουμε διαρκώς μεγάλους στόχους εθνικής εμβέλειας, στηριζόμενοι στους πολίτες της Πελοποννήσου» σημείωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε τη διοργάνωση δύο σπουδαίων γεγονότων το 2019, του συνεδρίου των τουριστικών πρακτόρων των Σκανδιναβικών χωρών και του πρώτου παγκοσμίου αγώνα motocross εφήβων στη Μεγαλόπολη.
Μόνη προσδοκία οι πολίτες και όχι οι κομματικές δομές
Απαντώντας σε ερώτηση για τη σκανδαλολογία που επιχειρεί ο κ. Νίκας ο κ. Τατούλης δήλωσε «Οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν κλείσει τα αυτιά τους σε όψιμους ενδιαφερόμενους που εκφράζουν την τάση αναβίωσης των κακών παλιών εποχών και θέλουν να αποδομήσουν όσα η Περιφερειακή αρχή μαζί και οι ίδιοι με τη σκληρή δουλειά τους έχουν πετύχει σε πολύ δύσκολα χρόνια, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους ιδιοτελή οφέλη. Η προσωπικότητα του κ. Νίκα χαρακτηρίζεται από «πολιτικό διπολισμό». Άλλα έλεγε έξι μήνες πριν, άλλα έλεγε ένα και δύο χρόνια πριν και άλλα λέει τώρα. Εμείς από την πλευρά μας παραμένουμε ακλόνητα συνεπείς και αξιόπιστοι στις προγραμματικές μας θέσεις και στην υλοποίηση του σχεδίου που έχουμε συμφωνήσει με τους πολίτες».
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η υποψηφιότητά τους. Συνεχίζουμε απόλυτα συνεπείς στην ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και στην κοινωνία, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μόνο από τα κόμματα μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες προοπτικές» δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλης.
«Μόνη μας προσδοκία είναι οι πολίτες και όχι οι κομματικές δομές και κομματικοί αρχηγοί, γιατί είναι γνωστή η βλάβη που έχουν προξενήσει με τη συμπεριφορά τους στην Ελληνική κοινωνία» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης.
Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages