Από τα 50 εκατ. € της απορρόφησης διατέθηκαν μόνο 100 χιλ. € για την Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Από τα 50 εκατ. € της απορρόφησης διατέθηκαν μόνο 100 χιλ. € για την Καλαμάτα

Από τα 50 εκατ. € της απορρόφησης διατέθηκαν μόνο 100 χιλ. € για την Καλαμάτα

Share This
O Δήμαρχος μιλώντας για το ΠΕΠ Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη χαμηλή απορροφητικότητα (17%) που παρατηρείται δύο χρόνια πριν από τη λήξη του και στο γεγονός ότι για την Καλαμάτα από τα 50 εκατομμύρια ευρώ της απορρόφησης (17%) διατέθηκαν μόνο 100 χιλιάδες ευρώ (μισθοδοσία προσωπικού για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών). Από την ανάλυση των στοιχείων φαίνεται ότι μέχρι τώρα η Καλαμάτα δε μπορεί να περιμένει έργα προϋπολογισμού πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ και πραγματικά χρήματα γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ σε συμφωνητικά, δηλαδή το 1/40 του προγράμματος.
 Συνεχίζοντας ο κ. Νίκας είπε ότι ευτυχώς υπάρχει χρηματοδότηση από άλλες πηγές όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με κονδύλια της οποίας πραγματοποιήθηκαν πολλά έργα αναπλάσεων και αθλοπαιδιών αλλά και με χρήματα από την Κυβέρνηση (αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις, κ.λπ.). Κλείνοντας ο Δήμαρχος είπε ότι δυστυχώς υπάρχουν δύο πραγματικότητες δηλαδή η τηλεοπτική, που προπαγανδίζεται από την Περιφέρεια και η αλήθεια, που απορρέει από την ποιότητα των κατανομών και την απορροφητικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages