4 προτάσεις στον τομέα υγείας για τους υποψήφιους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 4 προτάσεις στον τομέα υγείας για τους υποψήφιους

4 προτάσεις στον τομέα υγείας για τους υποψήφιους

Share This
Επειδή σε λίγους μήνες έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες συζητούν με πολίτες και φορείς (στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ήδη ξεκίνησαν οι επισκέψεις), προκειμένου να διαμορφώσουν τα προγράμματά τους, καταθέτω δημόσια 4 προτάσεις στο τομέα Υγείας για την Περιφέρεια Πελ/σου για συζήτηση-διαβούλευση και ”προβληματισμό”: 
 1. Με δεδομένο ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης καλείται να διαδραματίσει το ρόλο του Τριτοβάθμιου Νοσ/κου Ιδρύματος στη Περιφέρεια, οφείλει κάθε Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε ουσιαστικά θα δικαιώνεται στη πράξη αυτή τη πολιτική επιλογή. Γιατί αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Και αυτό σημαίνει πολλά πράγματα που οφείλει να κάνει κάθε Περιφερειακή Αρχή. 
2. Σε συνδυασμό με το παραπάνω και με το γεγονός της πιθανής έλευσης της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής Σχολής να ανοίξει η κουβέντα και να μπει ψηλά στο πήχη των προτεραιοτήτων κάθε Υποψήφιου Περιφερειάρχη, η δημιουργία Ιατρικής Σχολής στη Τρίπολη. Και εδώ μια δραστήρια Περιφερειακή Αρχή μπορεί να κάνει θαύματα. 
3. Άμεση και μάλιστα στο 1ο μισό του 2019, έναρξη του έργου της προσθήκης του ορόφου 1.000τμ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τη λειτουργία 2 επιπλέον ιατρικών τμημάτων. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα Νοσοκομείο με μεγάλη δυναμική έχει επέλθει πια χωροταξικός κορεσμός. 
4. Δημιουργία ενός Κέντρου Ακτινοθεραπείας για τους Καρκινοπαθείς σε Καλαμάτα ή Τρίπολη. Έχω μιλήσει κατ’ επανάληψη για αυτή την αναγκαιότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages