ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ "ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ" ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ "ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ" ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ "ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ" ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Σεισμός που δημιουργεί πρόβλημα σε χώρους του Νοσοκομείου, ενώ εκδηλώνεται και φωτιά σε χώρο του υπογείου του ιδρύματος καθώς και η μερική εκκένωση του, ήταν το σενάριο της άσκησης με την ονομασία «Νικόμαχος» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Νοσηλευτική μονάδα της Καλαμάτας με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας. Την άσκηση επόπτευε ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Νικόλαος Παπαευσταθίου και την παρακολούθησε κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ καθώς και εκπρόσωποι της 6ης Υ.ΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών. 
Την ικανοποίησή του για την άψογη διεξαγωγή της εξέφρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
“Απόψε στο Νοσοκομείο μας πραγματοποιήθηκε η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας “Νικόμαχος”.  Σενάριο: σεισμός -εγκλωβισμοί-μεταφορά ασθενών-πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο.
Δύο λόγια μόνο:
1ον. Απόψε καταφέραμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΚΕΠΥ, οι δυνάμεις του Νοσοκομείου, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας να “μιλήσουν” την ίδια επιχειρησιακή γλώσσα που είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
2ον. Είμαι πραγματικά περήφανος για ΌΛΟΥΣ τους συνεργάτες μου στο Νοσοκομείο γιατί απέδειξαν ότι διαθέτουν υψηλά επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας και
3ον. Θέλουμε και θα επαναλάβουμε σύντομα πάλι και πάλι τέτοιου είδους ασκήσεις με διαφορετικά κάθε φορά σενάρια!!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages