Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία και το Μέγαρο Χορού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  στην Κεντρική Πλατεία και το Μέγαρο Χορού

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία και το Μέγαρο Χορού

Share This
Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» με τις Καλλιτεχνικές της Σχολές και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, ο Θανάσης Ηλιόπουλος, Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Στολισμός τοποθετείται σε πεζόδρομους, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, θα καταβληθεί δε κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της πόλης και κυρίως τα εμπορικά και τα κεντρικά, από τα οποία διέρχεται περισσότερος κόσμος. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, στολισμός και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, σε συνεργασία με τους Προέδρους.
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ VEGAS
Ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως θα τοποθετηθούν 5 φυσικά έλατα, σε διάφορα σημεία της πόλης όπως το Δημαρχείο, το Μέγαρο Χορού, το λιμάνι, όπου κι εκεί θα γίνει φωταγώγηση του δέντρου κ.λπ.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00, με την καθιερωμένη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας, τους Vegas. Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα καλύψουν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» επεσήμανε πως «θα έχουμε εκδηλώσεις όλο το Δεκέμβριο, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου, της Φιλαρμονικής, των πολιτιστικών σχημάτων και φορέων της Καλαμάτας, εκδηλώσεις πολιτιστικές και κοινωνικές. Θα υπάρξουν διάφορα bazaar, θα λειτουργήσουν και τα σπιτάκια στο βόρειο μέρος της Πλατείας, όπως κάθε χρόνο».
ΚΑΙ CAROUSEL!
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έχουμε ως θέμα και τη λειτουργία carousel στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου».
ΕΠΙΚΕΝΤΡΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ
Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως «το επίκεντρο, εκτός από την Κεντρική Πλατεία, θα είναι και το Μέγαρο Χορού. Φέτος, θα πραγματοποιηθούν τρεις σημαντικές εκδηλώσεις από τις Καλλιτεχνικές Σχολές του Δήμου, ενώ μία κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στην «Τέντα» η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας». Στόχος είναι η διασκέδαση, ιδίως για τα παιδιά, καθώς και το εορταστικό κλίμα στην πόλη, το οποίο θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας τις ημέρες εκείνες και στην τόνωση της κίνησης των καταστημάτων.
ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ
Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις στο Μέγαρο Χορού:
• Στις 22 Δεκεμβρίου 2018, θα δοθούν παραστάσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού, στις 19.00 και 21.00. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, θα πρέπει να προμηθευτούν δωρεάν δελτία εισόδου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με έμφαση στους γονείς των μαθητών), που θα διατίθενται από τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Ωδείο.
• Στις 23 Δεκεμβρίου θα παρουσιασθεί ένα μουσικό παραμύθι του Γιώργου Κουρουπού, για όλες τις ηλικίες, στο studio του Μεγάρου Χορού. Το εισιτήριο θα τιμάται 3 ευρώ.
• Στις 27 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας. Οι πρόβες βρίσκονται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς. Το εισιτήριο θα τιμάται 5 ευρώ.
• Η εκδήλωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην «Τέντα» θα έχει εισιτήριο 2 ευρώ.
Τέλος, θα υπάρξει μία έκπληξη με το Νεανικό Μελίφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages