Χαρίτσης: «Η συμφωνία Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου θα αποδειχτεί ένα ιστορικό βήμα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χαρίτσης: «Η συμφωνία Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου θα αποδειχτεί ένα ιστορικό βήμα»

Χαρίτσης: «Η συμφωνία Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου θα αποδειχτεί ένα ιστορικό βήμα»

Share This

«Αυξάνουμε μετά από χρόνια τη χρηματοδότηση προς την Αυτοδιοίκηση»

«Η φράση του κ. Σημίτη περί περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας θα καταγραφεί στην ιστορία ως δηλωτική της νοοτροπίας που οδήγησε το παλιό πολιτικό σύστημα στην πλήρη απαξίωση. Δείχνει ότι ακόμη δεν έχουν κατανοήσει γιατί ο ελληνικός λαός τους έστειλε στο περιθώριο». Επεσήμανε στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στην ενημερωτική εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ.
Ερωτηθείς ο κ. Χαρίτσης για την συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτή η συμφωνία τόσο στους κόλπους της εκκλησίας αλλά και όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός τόνισε ότι:
«Το κοινό ανακοινωθέν Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου θα αποδειχτεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν φοβάται να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία εδώ και δεκαετίες», και συμπλήρωσε ότι:
«Η επαναφορά του κανόνα ένα προς ένα και ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήσαμε μας επιτρέπουν να κάνουμε στοχευμένες προσλήψεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Μεσοπρόθεσμα το κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών θα καλυφθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Όσο για τις αντιδράσεις των κομμάτων ο Υπουργός επεσήμανε ότι: «Η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται σαν να μην γνωρίζει τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης και του κοινωνικού κράτους – στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση».
Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι: «Αυξάνουμε μετά από χρόνια τη χρηματοδότηση προς την Αυτοδιοίκηση. Από τον «ΦιλόΔημο» υλοποιούνται έργα στις τοπικές κοινωνίες που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες (1,7 δισ. ευρώ μόνο το 2018). Για πρώτη φορά καλύπτονται βασικές ανάγκες που η ίδια η Αυτοδιοίκηση υποδεικνύει
Περιμένουμε οι αυτοδιοικητικοί φορείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να σταθούν αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με περισσότερους πόρους και προσωπικό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages