ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας: ΦΡΑΓΜΟΣ στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας: ΦΡΑΓΜΟΣ στην ιδιωτικοποίηση του  Αεροδρομίου  Καλαμάτας

ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας: ΦΡΑΓΜΟΣ στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας

Share This
Η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει  την απόφαση της  κυβέρνησης  να ιδιωτικοποιήσει και  τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με πρώτο το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας, το  οποίο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ελλάδας.
Τελος, η Λαϊκή Ενότητα  καλεί: «όλους τους φορείς και πολίτες της Μεσσηνίας  να ορθώσουν ένα αγωνιστικό  μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου Καλαμάτας αλλά και  να απαιτήσουν  να χρηματοδοτηθούν επιτέλους τα αναγκαία  έργα αναβάθμισης του για να  γίνει  σύγχρονο και πλήρες».

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμένου ακολουθώντας πιστά τη πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου ξεπουλά όλα τα αεροδρόμια και όλες τις στρατηγικές υποδομές της χώρας.
Η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας καταγγέλλει  την απόφαση της  κυβέρνησης  να ιδιωτικοποιήσει και  τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με πρώτο το   διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας ,το  οποίο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ελλάδας .
Είναι πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά εγκληματικό  αντί  η κυβέρνηση να εντάξει και να χρηματοδοτήσει από το ΕΣΠΑ τα αναγκαία έργα που απαιτούνται για την αναβάθμιση του Αερολιμένα Καλαμάτας και  τα οποία είναι: Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χώρου αφίξεων-αναχωρήσεων, η βελτίωση του διαδρόμου προσγείωσης και του τροχοδιαδρόμου και η κατασκευή νέου πύργου ελέγχου προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του.
Η ιδιωτικοποίηση του Αεροδρόμιου της Καλαμάτας όπως και των άλλων 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια διότι ο «επενδυτής» αποσκοπώντας στην γρήγορη απόσβεση και κέρδη θα αυξήσει τους φόρους των αεροδρομίων με συνέπεια την αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτήριων και τη μείωση ταυτόχρονα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό.
Αυτό αποτελεί καταστροφικό σενάριο καθότι ο τουρισμός στη Μεσσηνίας θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα σε μια φάση όπου υπάρχουν προοπτικές για σημαντική αύξησή του. Και όλα αυτά γίνονται μάλιστα την στιγμή που η κυβέρνηση διατυμπανίζει την σημασία του τουρισμού για την ανάπτυξη. Συνεπώς υπάρχει πλέον  σοβαρός κίνδυνος να αντιστραφεί η παρουσιαζόμενη αύξηση προσέλευσης τουριστών στην περιοχή μας.
Προς όλους τους «εραστές» των ιδιωτικοποιήσεων και του νεοφιλελευθερισμού  η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας αφιερώνει τις παρακάτω ειδήσεις και στοιχεία:   
  1. «Σε αύξηση των τελών διαχείρισης των αεροδρομίων των οποίων τα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του χρόνου (Χανιά, Καβάλα, Ζάκυνθος), προχωρεί η Fraport Greece, από την 1η Απριλίου 2019.
Αυτό ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ
  1. «Επιπρόσθετα η Fraport έχει φροντίσει να τα πάρει διπλά για τα έξοδα που έκανε! Μέχρι το τέλος του χρόνου το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει στους Γερμανούςαποζημίωση ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ!.
Η αποζημίωση θα καταβληθεί γιατί όπως ισχυρίζεται η Fraport, όταν παρέλαβαν το 2017, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ήταν σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη στην οποία βρίσκονταν το 2014, όταν η Fraport κηρύχθηκε ανάδοχος στο διαγωνισμό για την παραχώρηση τους!»
Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι  η παράδοση στρατηγικών υποδομών της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιοαπογυμνώνει τη χώρα από σημαντικές και κερδοφόρες εγκαταστάσεις. Θησαυρίζει όμως η Γερμανική Fraport ,ακόπως και με ελληνικά δάνεια, από τα αεροδρόμια μας που ξεπούλησαν οι Σαμαράς και Τσίπρας .Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία τα έσοδα της    Fraport στην Ελλάδα εφέτος αναμένεται να ξεπεράσουν  σημαντικά τα 300 εκατ. ευρώ.
Η Λαϊκή Ενότητα  καλεί όλους τους φορείς και πολίτες της Μεσσηνίας  να ορθώσουν ένα αγωνιστικό  μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου Καλαμάτας αλλά και  να απαιτήσουν  να χρηματοδοτηθούν επιτέλους τα αναγκαία  έργα αναβάθμισης του για να  γίνει  σύγχρονο και πλήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages