ΝΕΑ ταφόπλακα στις διεκδικήσεις συνταξιούχων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΕΑ ταφόπλακα στις διεκδικήσεις συνταξιούχων

ΝΕΑ ταφόπλακα στις διεκδικήσεις συνταξιούχων

Share This
Για τροπολογία -εμπαιγμό κάνει λόγο ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος σχολιάζοντας την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επιστροφή αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστές, πανεπιστημιακούς και γιατρούς ΕΣΥ.
Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε «Δούρρειο Ίππο» και «πλυντήριο» του νόμου Κατρούγκαλου την τροπολογία για τα αναδρομικά.
«Η κυβέρνηση δίνει ένα τμήμα αναδρομικών στους ένστολους αποφλοιωμένα από τα δώρα, ενώ αυτό είναι το κυρίαρχο αίτημα. Είναι μια τροπολογία-εμπαιγμός. Είναι ντροπή και όνειδος για την αναιμική μας δημοκρατία και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Xfm 9,43) και κάλεσε τα κόμματα να την καταψηφίσουν.
Οπως εξήγησε, η κυβέρνηση «βρίσκει ως πρόσχημα την ικανοποίηση τμήματος των αναδρομικών για να βάλει ταφόπλακα στα δώρα όλων των συνταξιούχων» και προειδοποίησε: «Αν ψηφιστεί αυτή η τροπολογία θα μπει τέλος σε όλα τα αναδρομικά δώρα συνταξιούχων και μισθωτών».
Οπως εξήγησε η τροπολογία-«δούρειος ίππος», εκτός από την επιστροφή τμήματος μόνο των αναδρομικών μετά από επιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων που έχουν καταδικάσει αμετακλήτως όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των μισθωτών και συνταξιούχων της πατρίδας μας αφού :
α. παρεμβαίνει βάναυσα στη λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ακυρώνοντας αμετάκλητες αποφάσεις της για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα τρία επιδόματα-Δώρα,
β. έρχεται προς ψήφιση λίγες μέρες πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ επί προσφυγών κατά διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου που συζητήθηκαν στις 4-10-2017,
γ. επαναφέρει προς επαναψήφιση τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016 και τον ν. 4472/2017, με τον οποίο ψηφίστηκαν δραστικές περικοπές για όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages