Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Share This
Γράφει ο Μιχάλης Αντωνόπουλος 
 Διανύουμε την χειρότερη χρονιά στον ελαιοκομικό τομέα στην χώρα μας. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αυτοδιοικητικοί μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Καλαμάτας που ξέχασε τι εισηγήθηκε ως πλειοψηφία στο ΔΣ. Αποφάσεις που εξαιρούν συγκεκριμένες περιοχές ακόμα και περαστικές περιοχές όπου μπορεί να γίνει βιολογική καταπολέμηση. Οι ψεκασμοί όχι μόνο αποτελούν υποχρέωση των ελαιοκομικών δήμων της χώρας αλλά είναι καταστροφικό όπως αποδείχθηκε αν δεν γίνουν όπως πρέπει. Δεν θα ήταν άλλωστε και θέμα του Δημοτικού συμβούλιου σύμφωνα με τη νομοθεσία. 
 Λησμόνησε λοιπόν ο δήμαρχος όλα αυτά που του επισημάναμε ως γεωτεχνικοί καθώς και τους κινδύνους που υπάρχουν αν προχωρήσει σε εξαίρεση διαμερισμάτων που οδηγούν σε θύλακες ανάπτυξης των παθογόνων μικροοργανισμών. Επίσης υπήρχε η δυνατότητα όπως του ζητήθηκε να κάνει έγκαιρα τις επισημάνσεις του στο ΥΠ.Α.Τ. αλλά και στις ΔΑΟΚ ακόμα και στον περιφερειάρχη. 
 Στην κουνουποκτονία βρέθηκε τρόπος τελικά και έκαναν σωστά τους ψεκασμούς με συνεργασία δήμων και Περιφέρειας. Δυστυχώς οι καταστροφές περιουσιών στο δήμο Καλαμάτας επαναλαμβάνονται μετά τις πρόσφατες κλιματικές διαταραχές αλλά με ανακοινώσεις γενικόλογες δεν μπορούμε να εισπράξουμε την συμπόνοια των παραγωγών της Μεσσηνίας. Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να αποζημιώσει τους παραγωγούς για αυτά που δεν έκανε και όχι να ζητάει τα «ρέστα » γι’ αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages