"ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ" Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

"ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ" Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

"ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ" Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Share This
Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως θα υπάρξουν «πολύ άσχημες εξελίξεις» στην Ιεραρχία εάν η Βουλή νομοθετήσει αλλαγές στην δημοσιοϋπαλληλική σχέση των κληρικών προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος Κράτους – Εκκλησίας απηύθυνε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας. Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση σε 73 εκ των 82 μητροπολιτών, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν ο πρωθυπουργός επιμείνει στις θέσεις του.
Εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να κινηθεί μονομερώς όλα τα μέλη της Ιεραρχίας θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, συμπλήρωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου πως η μισθοδοσία των εκκλησιαστικών λειτουργών εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Κράτους. Δεν φάνηκε πάντως να στηρίζει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής σε βάρος του κ. Ιερώνυμου ούτε να στηρίζει την συζήτηση περί διαδοχής του, λέγοντας πως όταν η Εκκλησία αντιμετωπίζει προκλήσεις οι συζητήσεις για την αρχηγεία συνιστούν «αντιπερισπασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages