Έκτακτη ενίσχυση στο δήμο Πύλου Νέστορος για τις λιμενικές υποδομές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έκτακτη ενίσχυση στο δήμο Πύλου Νέστορος για τις λιμενικές υποδομές

Έκτακτη ενίσχυση στο δήμο Πύλου Νέστορος για τις λιμενικές υποδομές

Share This
Ειδική έκτακτη χρηματοδότηση θα λάβει από το Υπουργείο Υποδομών ο Δήμος Πύλου- Νέστορος   προκειμένου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμα του, από την περιοχή, ο κυκλώνας «Ζορμπάς». Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έκανε αυτοψία στις λιμενικές υποδομές του Δήμου που έχουν υποστεί ζημιές.
Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης  ο οποίος μαζί με μηχανικούς του Δήμου ξενάγησαν το κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των λιμανιών της Γιάλοβας, της  Μεθώνης, της Κορώνης ,της  Φοινικούντας και της Πύλου τονίζοντας ότι οι μόλοι είναι χώροι εργασίας και πρέπει να δοθούν άμεσα για χρήση στους πολίτες.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δέδες σημείωσε: «Όπως διαπιστώσαμε και τα πέντε λιμάνια του Δήμου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Άμεσα θα  καλυφθούν στο  μελετητικό κομμάτι τους και θα χρηματοδοτηθούν, ώστε να μπορέσουν με τρόπο αποτελεσματικό να προχωρήσουν το σύνολο των έργων που απαιτούνται. Η περίπτωση του λιμανιού της Πύλου έχει ιδιαιτερότητα καθώς έχει προβλήματα τόσο από τις πρόσφατες καταστροφές όσο και από παλαιότερα. Θα εξεταστούν  όλα και θα βγει το πόρισμα για το τι μέλλει γενέσθαι.»

 Αρχές Δεκεμβρίου θα παραδοθεί ο δρόμος Σουληνάρι- Κορυφάσιο

Αρχικά το κλιμάκιο έκανε αυτοψία στο δρόμο Σουληνάρι- Κορυφάσιο και ενημερώθηκε για τις διευθετήσεις καθώς και για  τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατασκευή του έργου.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης επισήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκύψει μέσα από το έργο καθώς επίσης να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση σε ιδιοκτησίες , φωτισμός στους κόμβους, σήμανση και διευθέτηση των αντιπλημμυρικών  έργων  που απαιτούνται.
Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δέδες  σημείωσε ότι το έργο θα παραδοθεί  αρχές Δεκεμβρίου του 2018, ενώ  αμέσως μετά  θα ξεκινήσει η επόμενη εργολαβία , 1.000 περίπου μέτρων μέχρι τον επόμενο κόμβο. Μάλιστα υπογράμμισε ότι στην συγκεκριμένη εργολαβία θα περιλαμβάνονται και οι διευθετήσεις  στο τμήμα του υπάρχοντος δρόμου.

 Προχωρεί ο οδικός άξονας Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δεν παρέλειψε  να τονίσει στον Γενικό Γραμματέα  την σημασία που έχει ο  δρόμος Καλαμάτας- Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη για την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Καφαντάρης σημείωσε: « Είναι επιτακτική η ανάγκη να υλοποιηθεί το έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη. Η περιοχή μας είναι αναπτυσσόμενη και ο δρόμος είναι απαραίτητος . Κύριο μέλημα όλων μας είναι η ολοκλήρωση του  έργου το συντομότερο δυνατό. Πλέον όλα τα έργα υποδομής θα έχουν μεγαλύτερη αξία. Οι επενδύσεις τρέχουν , ο χρόνος δεν περιμένει. »
Ο κ. Δέδες  αναφερόμενος στο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη σημείωσε πως κατατέθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Παραχωρήσεων του Υπουργείου Υποδομών προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο κ. Δέδες υπογράμμισε, «θα είμαστε πλήρως έτοιμοι στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να έχουμε έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του έργου». Διευκρίνισε μάλιστα ότι αναφέρεται στο σύνολο του οδικού άξονα από την Καλαμάτα και τον Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη. Το έργο έχει  εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί ένα πολυαναμενόμενο έργο, όχι μόνο για τη Μεσσηνία αλλά για όλη τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, καθώς συνδέει ουσιαστικά την Καλαμάτα και το  αεροδρόμιο της,  μέσω της Μεσσήνης με τη δυτική Μεσσηνία, και με τους δύο διευρωπαϊκούς άξονες, του «Μορέα» και της «Ολυμπίας Οδού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages