Προεκλογικά η Αδειοδότηση στον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προεκλογικά η Αδειοδότηση στον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Προεκλογικά η Αδειοδότηση στον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Share This
Ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέει τη δυτική Μεσσηνία με το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τον Αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Τρίπολης – Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με την υποβολή για έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Παραχωρήσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. «Προωθούμε τις διαδικασίες της κατασκευής του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη εντός του 2019 με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ιδιωτικών κεφαλαίων» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες. «Στην κατεύθυνση αυτή, κρίσιμη εξέλιξη αποτελεί η υποβολή για έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με την οποία το έργο εισέρχεται σε διαδικασία πλήρους ωρίμανσης για την υλοποίησή του». 
Η συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκπονήθηκε πρόσφατα από την ανάδοχο κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ, αδαπάνως για το Δημόσιο, στο πλαίσιο της Συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στην εταιρεία και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Δεκέμβριο του 2015, για την ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη. Η μελέτη αναμένεται να αποσταλεί πολύ σύντομα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης καθώς και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς (Αρχαιολογία, Διεύθυνση Δασών κ.λπ.) για την προβλεπόμενη δημόσια διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages