ΚΑΥΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΑΥΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΚΑΥΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Share This
Ερωτήσεις κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης Α. Σ. Πολιτών Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνόπουλος ζητά να ενημερωθεί γιατί στερεί η δημοτική αρχή την ελεύθερη πρόσβαση στο πάρκο των σιδηροδρόμων όπου σε περίπτωση σεισμού ή άλλων φυσικών καταστροφών δεν θα έχει πρόσβαση σ’ αυτό.
Επίσης, ο κ. Αντωνόπουλος ζητά να ενημερωθεί  εάν η δημοτική αρχή θα υποβάλει αιτιολογημένο αίτημα υπόμνημα  στο Υπουργείο Οικονομικών για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το ΓΠΣ σε περιοχές με εκτός σχεδίου δόμηση όπου δεν ισχύουν παρεκκλίσεις.
Τέλος, ο κ. Αντωνόπουλος ζητά να ενημερωθεί  εάν στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να αντικαταστήσει τους τσιμεντένιους στύλους της ΔΕΗ  που παρουσιάζουν δομικά προβλήματα και αποτελούν σοβαρό ζήτημα στην Πόλη.

Ακολουθούν το πλήρες κείμενο των ερωτήσεων:

Κύριε, Δήμαρχε, Όλοι γνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλετε με κάγκελα κλπ να κλείσετε το Πάρκο των σιδηροδρόμων τις βραδινές ώρες.  Το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει είναι μεταξύ των άλλων αν έχετε το δικαίωμα να στερήσετε την ελεύθερη πρόσβαση σε περίπτωση σεισμού ή άλλων φυσικών καταστροφών αφού εντός του πάρκου υπάρχει ενδεδειγμένος χώρος  από την πολιτική προστασία του Δήμου. Ο χώρος αυτός χαρακτηρίζεται ως χώρος συνάθροισης κοινού.
Επίσης σας ερωτάμε αν έχετε στις προθέσεις σας να υποβάλετε αιτιολογημένο αίτημα υπόμνημα  στο Υπουργείο Οικονομικών για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το ΓΠΣ σε περιοχές με εκτός σχεδίου δόμηση όπου δεν ισχύουν παρεκκλίσεις κλπ και απαιτούνται 6 στρέμματα. Όπως Βέργα, Μ. Μαντίνεια και αλλού. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αιτηθούμε μείωση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που οι εμπορικές είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές. Η αναλογία σήμερα είναι ένα προς πέντε, με αποτέλεσμα αγροτεμάχια χωρίς τη δυνατότητα οικοδόμησης να εκτιμώνται από την ΔΟΥ ως οικόπεδα.
Τέλος ύστερα και από το πρόσφατο περιστατικό που στύλος της ΔΕΗ τσιμεντένιος καταπλάκωσε αυτοκίνητο λόγω διάβρωσης και φθοράς , διερωτόμαστε αν για λόγους ασφάλειας προτίθεστε να αντικαταστήσετε όλους αυτούς που παρουσιάζουν τόσα πολλά δομικά προβλήματα και αποτελούν σοβαρό ζήτημα εντός της πόλης.  Κάποιοι σημειωτέον έχουν αποκτήσει μεγάλη κλίση και είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν. Υπάρχουν σχετικά αιτήματα δημοτών. Αναμένουμε τις σχετικές απαντήσεις βάσει του κανονισμού του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages