ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Share This
Πέντε μόλις μήνες πριν την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο Υπουργός Εσωτερικών επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον προγραμματικό αυτοδιοικητικό διάλογο που θα εκτυλιχθεί από υποψηφίους και ψηφοφόρους ανά την Ελλάδα.
Σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη*, δεν αρκέστηκε να αναφερθεί στο σπάσιμο Δήμων πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που ούτως ή άλλως εξαγγελλόταν από τον προκάτοχό του και έχει από καιρό προαναγγελθεί για το τρέχον φθινόπωρο.
Έκανε ρητά λόγο για μια “ΣΥΝΟΛΙΚΗ μεταρρύθμιση του χωροταξικού της Αυτοδιοίκησης” μετά τις εκλογές.
Μόνο όριο που έβαλε είναι ότι “αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν βεβαίως όλα τα όρια των Δήμων και των Περιφερειών της Χώρας”. 
Δεν θα αλλάξουν “όλα”, δηλαδή αφήνει ανοιχτό να αλλάξουν σχεδόν όλα....

Η ευρεία αμφισβήτηση από τον Υπουργό Εσωτερικών της διοικητικής διαίρεσης της Ελλάδας, όχι μόνο για τους Δήμους, αλλά και για τις Περιφέρειες, προφανώς μόνο τυχαία δεν είναι.

Η υπόσχεση μαζικών διασπάσεων ΟΤΑ, συνδέεται άρρηκτα με την αναβίωση των Κοινοτήτωνπου ήδη νομοθετήθηκε στον Κλεισθένη1, με ρυθμίσεις για υποψηφιότητες στις Κοινότητες ασύνδετες από τους Συνδυασμούς Δήμων και εκλεγόμενες σε χωριστές κάλπες.
Με δεδομένη την εξαγγελία του Υπουργού, κάθε Κοινότητα είναι ένας εν δυνάμει αυριανός Δήμος, κάθε “Κοινοτάρχης” ένας εν δυνάμει μελλοντικός Δήμαρχος. Με την προσδοκία της διάσπασης, κάθε υποψήφιος Δήμαρχος /Δημοτικός Σύμβουλος δύναται να επιχειρηθεί να “σημαδευτεί” από την κοινοτική καταγωγή του, ως προς το εάν θα προωθήσει ή όχι την ανεξαρτητοποίηση του Χ χωριού στο Πρόγραμμά του και στη θητεία του.
“Κλείνοντας το μάτι” στην αναβίωση του τοπικισμού και προωθώντας διχαστικές εξελίξεις κατακερματισμού, επιχειρεί να προωθήσει το κομματικά επιθυμητό :
Τον αποπροσανατολισμό της προεκλογικής ατζέντας από τα πραγματικά προβλήματα των Δήμων και των Περιφερειών (που παραμένουν άλυτα, πχ με τους ΚΑΠ να μειώνονται κατά εκατοντάδες εκατ. το 2019, με τις Υπηρεσίες βαλτωμένες στη γραφειοκρατία κλπ ), από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που αξιολογούν έργο και αναζητούν αναπτυξιακές προοπτικές κ.ο.κ.

Επιπλέον, δίνει “αέρα” να έχουν να τάζουν και θέμα να μιλάνε, “χείρα βοηθείας” σε υποψηφίουςπροωθούμενους από το κόμμα του, που μόνο για τα αυτοδιοικητικά κυβερνητικά πεπραγμένα δεν θα μπορούν να κάνουν μνεία ανά την ελληνική περιφέρεια...

Η κομματική – κυβερνητική επιχείρηση είναι βέβαιο πως θα ενταθεί επικοινωνιακά το επόμενο διάστημα, ειδικά όταν οι διατάξεις σπασίματος των “ακραίων, πολύ εξόφθαλμων περιπτώσεων” Δήμων κατατεθούν στο Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages