Γ. Χριστόπουλος για το κτίριο του παλαιού Ορφανοτροφείου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γ. Χριστόπουλος για το κτίριο του παλαιού Ορφανοτροφείου

Γ. Χριστόπουλος για το κτίριο του παλαιού Ορφανοτροφείου

Share This
Δύο ερωτήσεις κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας» Γιάννης Χριστόπουλος προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστόπουλος στην πρώτη ερώτηση ζητά να ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο που στεγαζόταν το πρώην Μουσικό Σχολείο και το 10ο Δημοτικό.
Στη δεύτερη ερώτηση ο  Γιάννης Χριστόπουλος ζητά να ενημερωθεί αν η δημοτική αρχή θα εντάξει δρόμους στη δυτική περιοχή της πόλης στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων. Όπως:
  • Της περιφερειακής οδού που συνδέει την Αθηνών με τις γραμμές στο ύψος του καταστήματος ‘’ΣΙΤΟΣ΄΄.
  • Των οδών Δημοκρίτου, Αβραμιού, Πετροχωρίου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των ερωτήσεων:

Ερωτήσεις

Καλαμάτα, 25/10/2018            
Προς κον πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

1.Κτίριο παλαιού Ορφανοτροφείου Καλαμάτας

Κύριε πρόεδρε,
Όπως γνωρίζεται το Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας γειτνιάζει με το κτίριο του παλαιού ορφανοτροφείου, ιδιοκτησίας του Λαγωνικακείου Ιδρύματος, όπου μέχρι τον Ιούνιο του 2014 στεγάζονταν 2 σχολικές μονάδες (Μουσικό σχολείο και 10ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας).
Με την αποχώρηση των 2 σχολείων η κατάσταση στο χώρο είναι απαράδεκτη, παρακμιακή, δεν τιμά την  πόλη μας και την ιστορία του κτιρίου, με τη δύση του ηλίου οι χώροι του αποτελούν στέκι παράνομων ενεργειών, η βρωμιά και η εγκατάλειψη κυριαρχούν, στο πιο τουριστικό κομμάτι της πόλης, την παραλιακή ζώνη.
Πολλοί συνδημότες μας, μικροί και μεγάλοι, μέλη συλλόγων που αθλούνται καθημερινά στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας καθώς επίσης οι γείτονες  και οι γονείς των μαθητών των γειτονικών σχολείων εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για την διαμορφωθείσα κατάσταση  και το φόβο να περνούν ελεύθερα την οδό Σταδίου.
Επίσης στο χώρο του εξωτερικού παρκινγκ, που με την επιμονή των γονέων του σχολείου «ανακαλύφθηκε» και  αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμο εδώ και μια 5ετία  καμμιά ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει.
Ερωτάται η δημοτική αρχή σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να 
αλλάξει η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή κατάσταση , προς όφελος των δημοτών;
Θα ενημερώσει τον ιδιοκτήτη να αλλάξει την κατάσταση;
Θα ενημερώσει τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και την αστυνομία;
Θα προχωρήσει στη ασφαλτόστρωση και τη διαμόρφωση του παρκινγκ;

2.Ασφαλτοστρώσεις παρεμβάσεις στη δυτική γειτονιά

Με την ευκαιρία έναρξης ασφαλτοστρώσεων, επανέρχομαι για ακόμη φορά  προκειμένου να επισημάνω την ανάγκη ασφαλτοστρώσεων στη δυτική περιοχή της πόλης και μεταξύ άλλων :
Της περιφερειακής οδού που συνδέει την Αθηνών με τις γραμμές στο ύψος του καταστήματος ‘’ΣΙΤΟΣ΄΄
Των οδών Δημοκρίτου , Αβραμιού, Πετροχωρίου
Επισημαίνω για πολλοστή φορά την ανάγκη παρέμβασης στην οδό Προέκταση Ρόδων όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτή χωματόδρομος! ,έλλειψη φωτισμού ,έλλειψη πεζοδρομίων.
Ερωτάται η δημοτική αρχή θα εντάξει τους παραπάνω δρόμους στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων;
Θα προχωρήσει επιτέλους σε δραστικές παρεμβάσεις στην προέκταση της Ρόδων ώστε οι περίοικοι να μην  αισθάνονται δημότες β΄ κατηγορίας;
Γιάννης Χριστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
΄΄Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages