Σε κίνδυνο περιοχές του Δήμου Καλαμάτας μετά τις πλημμύρες του 2016 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Σε κίνδυνο περιοχές του Δήμου Καλαμάτας μετά τις πλημμύρες του 2016

Σε κίνδυνο περιοχές του Δήμου Καλαμάτας μετά τις πλημμύρες του 2016

Share This
Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, που είναι για μια ακόμη χρονιά ελλιπέστατη και μάλιστα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του 2016». Επεσήμανε με έμφαση ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Μανώλης Μάκαρης, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση  του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Καλαμάτας.
Επίσης, ο κ. Μάκαρης έθεσε τα ακόλουθα κρίσιμα θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία του Δήμου στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2016 όπως:
  1. Στο Φραγκοπήγαδο το ρέμα παραμένει ακαθάριστο, με ανάπτυξη μεγάλης ποσότητας φυτικής βλάστησης που εμποδίζει την φυσική ροή. Στις οδούς Γλαύκου και Μπακογιάννη δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και κανένα τεχνικό έργο δεν έχει προγραμματιστεί.
  2. Ίδια εικόνα υπάρχει και στην οδό Βαγγέλη Δράκου, καθώς κανένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί.
  3. Η κοίτη του Καραμπογιά δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να απειλείται η περιοχή της οδού Μπουλούκου.
  4. Στη Θουρία η αντιπλημμυρική προστασία έχει μείνει ανολοκλήρωτη και τα έργα γίνονται με αργούς ρυθμούς.
  5. Στο Πήδημα, σύμφωνα με καταγγελία του Εξωραϊστικού – Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγουστα ρέματα “Μπελογιαννέικο”, “Μουγκού” και “Κολοβός” δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός και δεν έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.
Ο Μανώλης Μάκαρης επίσης έθεσε το θέμα της περίφραξης και του κλειδώματος του Πάρκου Σιδηροδρόμων τονίζοντας ότι: «Η απόφαση  της δημοτική αρχής είναι παράνομη, καθώς δεν έχει την έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ούτε και της επιτροπής πολιτικής προστασίας η οποία και έχει θέσει το συγκεκριμένο πάρκο ως χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού και θα πρέπει να μένει ανοιχτό όλο το 24ωρο, σύμφωνα και με την επίσημη άποψη  της Πυροσβεστικής».
Τέλος, ο κ. Μάκαρης επεσήμανε ότι:
«Συνολικά άποψή μας είναι ότι η πόλη και ευρύτερα ο Δήμος στο σύνολό του δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι ανοχύρωτοι. Οι πολίτες και οι περιουσίες τους πρέπει να προφυλάσσονται έμπρακτα από κάθε δημοτική αρχή και την Πολιτεία.
Ιδιαίτερα, δε, η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή. Για να μην ξαναζήσουμε επομένως στιγμές απελπισίας και οδύνης όπως αυτές του 2016, θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα και να σχεδιαστεί συνολικά και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων η συνολική προστασία του Δήμου μας.
Σε μια περιοχή με αυτό το φυσικό κάλλος και τις τεράστιες δυνατότητες τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης οφείλουμε να έχουμε συντονισμένη και αποτελεσματική πολιτική προστασία για το σύνολο των δημοτών μας και των επισκεπτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages