Θ. Μπρεδήμας για τα προβλήματα σε Αντικάλαμο, Αίπεια και Αγία Σκέπη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Θ. Μπρεδήμας για τα προβλήματα σε Αντικάλαμο, Αίπεια και Αγία Σκέπη

Θ. Μπρεδήμας για τα προβλήματα σε Αντικάλαμο, Αίπεια και Αγία Σκέπη

Share This
Στα μείζονα θέματα που αφορούν τις Κοινότητες Αντικαλάμου, Αίπειας και την Αγία Σκέπη που βρίσκεται στον ανατολικό χώρο του πρώην 9ου Συντάγματος αναφέρθηκε με ερωτήσεις του ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας,  στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την κοινότητα Αντικαλάμου, η οποία εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ μεγάλη σε έκταση, έχει περίπου 6-7 χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων και ήδη έγινε μία σύμπτυξη σε 1 – σε 2 στο δρόμο. Και ρωτάνε οι ηλικιωμένες γυναίκες, πώς είναι δυνατόν να μεταφέρουν τα απορρίμματα σε 2 χιλιόμετρα στους κάδους αυτούς; Βεβαίως ελέχθη ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Τώρα όμως με το προσωπικό που υπάρχει θα πρέπει να τακτοποιηθεί το θέμα γιατί θα γίνει ένας σκουπιδότοπος.
Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε την κοινότητα Αίπειας, και κατήγγειλε ότι  εδώ και δύο χρόνια συνεχώς δεν δουλεύει εκεί ο σωλήνας αποχέτευσης ομβρίων και περνάνε τα υπόγεια νερά, με αποτέλεσμα να διαχέονται στο κατάστρωμα του δρόμου και πέρυσι και πρόπερσι είχαμε 3 νεκρούς από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν.
Η τρίτη ερώτηση αφορούσε κάτοικους της περιοχής του πρώην Συντάγματος του 9ου ο οποίοι διαμαρτύρονται διότι η υφιστάμενη εκεί εκκλησία της Αγίας Σκέπης έχει γίνει κέντρο διαφόρων ανομιών στο Στρατόπεδο στο πρώην, που είναι δίπλα στην Τέντα. Και ζήτησε από το Δήμο να κάνει μία περίφραξη η οποία να προστατεύσει αυτό τον ιερό και ιστορικό χώρο, για όλη την περιοχή.
Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ο Αντικάλαμος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Υπήρξε μια δυσκολία συνεννόησης μεταξύ εκεί πέρα των περιοίκων, του Προέδρου κτλ. και αποφασίσαμε να βγάλουμε τους κάδους έξω, διότι έτσι, με το να βγουν οι κάδοι έξω, θα μπορέσει να γίνεται πιο καλά η αποκομιδή και αυτό κάναμε. Βγάλαμε τους κάδους στην αρχή του χωριού και στο τέλος του χωριού. Τώρα, αν χρειάζεται εμβόλιμα να τοποθετήσουμε κάποιους κάδους θα το πράξουμε και αυτό. Θα το δούμε, απλά έχουμε μια δυσκολία αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε προσλάβει ακόμα τα δίμηνα, οπότε δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις. Έφυγαν οι 41 και οπότε έχουμε πρόβλημα στη λειτουργία.»
Αλλά και ο Δήμαρχος Παν. Νίκας πρόσθεσε:
«Για τον Αντικάλαμο, πιστεύω από αύριο ή από Δευτέρα θα αρχίσει να έρχεται ο κόσμος της Κοινωφελούς, αυτοί με τα 400 ευρώ εν πάση περιπτώσει, θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τώρα που μας λείπουν 30 εργαζόμενοι από το προσωπικό των 48 που έχουμε για την Υπηρεσία Καθαριότητας. Ξέρετε, το Καλοκαίρι ούτε ένας υπάλληλος απ’ την καθαριότητα δεν πήρε άδεια. Το λέγω εδώ πέρα με πολλή υπερηφάνεια για τους εργαζόμενους. Έβλεπαν τις ανάγκες της πόλης και έμειναν. Και πολέμησαν ώστε να κρατήσουν την πόλη σε ένα επίπεδο, αγαπητέ Θανάση, και μέσα στην τουριστική περίοδο και αυτό ήταν ευεργεσία προς την πόλη.
Στη δε Αίπεια, αυτό το οποίο αναφέρετε και το ξέρω και εγώ, είναι επί του εθνικού δρόμου ζήτημα. Ο εθνικός δρόμος έχει συγκεκριμένο αγωγό για την παροχέτευση των υδάτων. Δεν μπορεί να είναι ο Δήμος παρών για τα πάντα. Ξέρετε τι μπορεί να συμβεί αν παρέμβεις στο εθνικό ή στο επαρχιακό δίκτυο; Μου λένε καμιά φορά: γιατί δεν παρεμβαίνετε στη Αίπεια, στην 4η επαρχιακή οδό Θουρία – Πολιανή κλπ.-κλπ.; Και αν συμβεί κάτι κατά τη διαδικασία παρέμβασής σου; Εντάξει;…
Για την Αγία Σκέπη, εκεί συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα, παρότι απαγορεύεται το κάμπινγκ, ξέρουμε όλοι το τι συμβαίνει. Θα γίνουν τα εξής οπωσδήποτε μέσα στο προσεχές δίμηνο: Θα ενισχυθεί ο φωτισμός, θα υπάρξουν εμπόδια για να μην μπορούν να μπαίνουν μέσα τα οχήματα και από Δευτέρα θα πάει ένα συγκρότημα 12 εργατών να καθαρίσει πλήρως τα δέντρα από τη φυτική γη, εννοώ θάμνους κλπ. μέσα στο ανατολικό κέντρο και θα το αναβαθμίσει. Σε ένα δίμηνο θα είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα, φαντάζομαι να χαίρεστε την εικόνα η οποία υπάρχει στο κεντρικό πάρκο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages