Σύσκεψη των σωματείων για την οργάνωση της απεργίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύσκεψη των σωματείων για την οργάνωση της απεργίας

Σύσκεψη των σωματείων για την οργάνωση της απεργίας

Share This
Σύσκεψη πραγμαοτποίησαν τα σωματεία τη Δευτέρα στις 7 το βράδυ στο εργατικό κέντρο, με στόχο την οργάνωση της απεργίας στις 8 Νοεμβρίου, με αίτημα την διεκδίκηση να αυξηθούν μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Σε δελτίο τύπου του Συνδικάτου των εργαζομένων στο Ιδιωτικό τομέα αναφέρει:
«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανεβάζει το  έργο με τον τίτλο «επιστροφή στην κανονικότητα» ή «τέλος των μνημονίων».
Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Μέσα από επικοινωνιακό κουρνιαχτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€!
Στην ουσία εφαρμόζουν το Νόμο Βρούτση του 2ου μνημονιου που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Είναι ο νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε νόμο-δολοφόνο και πως θα τον καταργούσε άμεσα. Είναι ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση» και την «ανεργία», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη λίγων
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Μπαίνει πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Έκλεισε με την ΠΓΔΜ συμφωνία για να ενισχύσει τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Άφησε ανοιχτούς αλυτρωτισμούς στα χέρια αυτών που με το ίδιο αυτό δηλητήριο ματοκύλισαν τους λαούς των Βαλκανίων. Φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, φέρνει πιο κοντά την αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων. Διαλέγει στρατόπεδο, κάνει τη χώρα μας στόχο. Οι «λύκοι» αυτοί δεν έχουν πρόβλημα με τον πόλεμο, τις καταστροφές, τους σκοτωμούς, τους ξεριζωμούς. Αυτά είναι όλα κέρδη για αυτούς. Για αυτά τα κέρδη κόπτεται η «αριστερή» συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή, καμιά αναμονή
Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, δε χωράει η αναβολή. Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση η μοιρολατρία, δίνουμε την μάχη για απεργία στις 8 Νοέμβρη
Απαιτούμε και δυναμώνουμε το διεκδικητικό αγώνα για:
●     Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
●     Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
●     Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
●     Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
●     Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
●     Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
●     Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
●  Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
●     Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages